GÜNDEM › Porsche, elektrikli otomobili için şarj ağı üzerinde çalışıyor

Porsche, elektrikli otomobili için şarj ağı üzerinde çalışıyor

18 Ekim 2016 / 17:45 Stuttgartlı üretici, üreteceği elektrikli otomobillerin şarj istasyonu için diğer üreticilerle ortak bir platform geliştirmek istiyor

Porsche, elektrikli otomobili için şarj ağı üzerinde çalışıyor

Porsche elektrikli geleceğine hızlı ve kapsamlı bir şekilde hazırlanırken yalnızca elektrikli otomobilinin kendisini hazırlamakla kalmıyor, aynı zamanda üreteceği otomobillerin şarj istasyonu ile ilgili kapsamlı bir araştırma ve geliştirme süreci içerisinde bulunuyor. Şu anda kendi hızlı şarj istasyonunu geliştirmekle meşgul olan Stuttgartlı üretici, aynı zamanda dünyanın her yerinden üreticilerle ortak bir platform geliştirmek istiyor.

Bütün üreticilerin aynı şeye ihtiyaç duyduğunun altını çizen Porsche yetkilileri şu anda üzerinde çalıştıkları sistemin Tesla modelleri dahil olmak üzere bütün modellerle çalışmak üzere geliştirildiğini bildiriyor. Mercedes-Benz’in patronu Dieter Zetsche, Porsche ile konu ile ilgili olarak görüştüklerini dile getirmekten kaçınmazken, Porsche patronu Oliver Blume markanın yeni tamamen elektrikli otomobilinin 2020 yılından önce hızlı şarj ağı ile birlikte ortaya çıkacağının planını duyuruyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR