SEKTÖREL › Porsche "sentetik yakıt" çalışmaları yapıyor

Porsche "sentetik yakıt" çalışmaları yapıyor

20 Şubat 2021 / 16:42 eFuel olarak da adlandırılan sentetik yakıtın CO2 emisyonunu %85 azalttığı açıklanıyor

Porsche

Porsche’nin geçtiğimiz günlerde tanıtılan 911 GT3 modelinin lansmanında konuşan Porsche Motorsport ve GT başkanı Dr Frank Walliser markanın sentetik yakıt çalışmalarından bahsetti. Sentetik yakıt ya da eFuel olarak bilinen yakıtın gelişim sürecinde olduğu ve 2022 yılında denemelere başlanacağı belirtiliyor. Söz konusu yakıtın başarılı olması halinde 992 gövde GT3 de dahil olmak üzere markanın tüm otomobillerini, herhangi bir modifikasyona gereksinim duymadan, bir elektrikli otomobilin karbon ayak iziyle yürütmek mümkün olacak. 

Sentetik yakıt teknolojisi sayesinde CO2 emisyonunun %85 azaltıldığını ifade eden Walliser, ürünün yanma neticesinde daha az partikül salımı yaptığını da ekledi. Audi, McLaren ve Aston Martin gibi üreticilerin de bir takım çalışmalar yürüttüğü sentetik yakıt teknolojisinde gözler yakın zamanda Bosch gibi büyük tedarikçilerde olacaktır. 

Dünyadaki hemen her hükümetin içten yanmalı otomobilleri yasaklamak için gün saydığı günümüz dünyasında bu teknolojiyi geçerli bulmayabilirsiniz, ancak otomotiv endüstrisi hem hükümetlerin ne kadar hızlı karar değiştirebileceğini bilecek kadar akıllı hem de elektrikli ulaşımın bazı ihtiyaçları yanıtlamayacağının bilincinde. 

HABER: YENİ PORSCHE 911 GT3 TANITILDI

ÇOK OKUNANLAR