KONSEPT › QX Sport Inspiration konsepti ortaya çıktı

QX Sport Inspiration konsepti ortaya çıktı

24 Nisan 2016 / 14:52 Yeni konsept araç Infiniti’nin gelecekte üreteceği QX armalı modellerin ön gösterimi niteliğinde

QX Sport Inspiration konsepti ortaya çıktı

Infiniti 25 Nisan’da Pekin Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkması beklenen yeni QX Sport Inspiration konseptinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Kısaca şık tasarımlı bir SUV olarak betimlenebilecek olan yeni model, markanın “Güçlü Zarafet” tasarım felsefesinin son dışa vurumu olarak gösteriliyor. Akıcı tasarım çizgilerini kaslı çamurluklarla ve ince far ve stoplarla kombine eden yeni konsept otomobilin belirgin ön ızgarası, büyük Infiniti logosu ile marka kimliğini dışa vuruyor.

Marka yetkilileri konsept otomobilin yan aynalarının yerini daha pürüzsüz bir yan profilin elde edilmesi amacıyla yerlerini kameralara bıraktığını söylüyor. Kapılara yerleştirilmeyen kapı kolları da aynı amaca hizmet ederken, kompleks tasarıma sahip büyük jantlar ve alçalan tavan çizgisi ise konseptin sportifliğini yansıtıyor. Otomobilin arka kısmı ise yatık ve geniş egzoz çıkışlarına, ileri teknoloji ürünü stoplara ve tavan spoylerine ev sahipliği yapıyor.

Markanın yeni konsept SUV’sinin kabininde ise fütüristik esintiler mevcut. Çok az sayıda geleneksel tuşa sahip olan iç mekanda geniş ekranlı infotainment sistemi, sürücü tarafından kişiselleştirilebilen tamamen dijital gösterge paneli ve kesik direksiyon simidi yer alıyor.

Infiniti yeni konseptinin teknik özellikleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil, ancak aracın arkasında yer alan egzoz çıkışları geleneksel motorun sinyallerini veriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR