GÜNDEM › Renault Megane (Makyaj)

Renault Megane (Makyaj)

07 Ocak 2012 / 01:42 Renault, Megane modellerinin görünümlerini, donanımlarını ve motor gamını revize etti

Renault Megane (Makyaj)
Renault Megane ailesinin 5 kapılı hatchback, 3 kapılı Coupe, Sport Tourer ve RS versiyonları 2012 yılı için revize edildi. Avrupa'da Mart ayında satışa sunulacak olan makyajlı Megane'lardaki en belirgin görsel yenilik, yeni yüz tasarımı olarak göze çarpıyor. Üst donanımlı versiyonlarında LED gündüz farlarına kavuşan Megane'ın ayrıca tampon tasarımı da elden geçirilmiş. İç ve dış tasarımında ayrıca parlak siyah ve krom detaylara yer verilen Megane'lar yeni gövde rengi, döşeme ve jant seçeneklerine de kavuşmuş. Otomobilde Visio adında yeni bir sisteme yer verilmiş. Bu sistem gece sürüşlerinde daha iyi bir aydınlatma sağlayarak güvenliği artırdığı gibi Şerit Takip Uyarısı fonksiyonu da sunuyor.

Makyajla birlikte, opsiyonları arasına yeni deri-alkantara koltuk kaplaması eklenen otomobilin motor gamında da önemli yenilikler bulunuyor. Megane'da, markanın yeni  Energy serisi motorlarına yer verilirken; dizel seçenekler 110 beygirlik üniteden (Energy dCi 110) ve 130 bg'lik yeni 1.6 litrelik motordan (Energy dCi 130) oluşuyor. Motor gamının benzinli yeniliğiyse 115 bg gücündeki 1.2 litrelik Energy TCe motor oluyor.

Renault, Megane ailesinin hızlı üyesi RS'in motorunu da revize ediyor. 265 bg'lik motor, makyaj öncesindekinden 15 bg daha güçlü ve torku da 20 Nm daha fazla. Yeni tasarımlı 18 inçlik jantlar ve revize edilen kabin RS'teki diğer yenilikler arasında yer alırken, Megane ailesinde artık bir GT serisi de sunulacak.
 

ÇOK OKUNANLAR