YENİ MODELLER › Renault Nürburgring'i geri istiyor...

Renault Nürburgring'i geri istiyor...

18 Mayıs 2014 / 21:17 Fransız üretici Megane 275 Trophy ile Nürburgring önden çekişli rekorunu yeniden kırmayı hedefliyor

Renault Nürburgring'i geri istiyor...

Renault’nun #UNDER8 projesi Nürburgring Nordschleife önden çekişli tur zamanı rekorunu hedef alıyor. Tur zamanının duyurulacağı 16 Haziran gününe yaklaşmaya başladıkça projenin detayları da belli olmaya devam ediyor. Detayları geçtiğimiz günlerde belli olan elden geçirilmiş Megane Trophy ise projenin başrol oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

Nürburgring’de önden çekişli otomobillerin tur zamanı rekorunu 7:58.4’lük dereceyle SEAT’a kaptıran Fransız üretici Megane Trophy’nin gücünü 10 bg arttırmış. 275 bg güce sahip olan elden geçirilmiş 2-litrelik dört silindirli motor 360 Nm tork üretiyor. Elden geçirilmiş motorun yanı sıra Megane 275 Trophy Akrapovic titanyum egzoz sistemi ile birlikte geliyor. Bu sistem motorun gücünün artmasını sağlamakla birlikte ayrıca otomobilin daha çekici bir sese sahip olmasına yardımcı olmuş. Cup şasi ve kısıtlı kaydırmalı diferansiyel elden geçirilen Trophy ile birlikte sunulurken, ayarlanabilir Öhlins Yol & Pist amortisörler opsiyonel olarak sunuluyor. Yeni otomobil ayrıca pist günü hastaları için otomobile özel olarak üretilmiş Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler ile geliyor.

Renaultsport tasarımcıları iç mekanda deri ve Alcantara kaplı Recaro yarış koltuklarına, kırmızı dikişlere, alaşım vites koluna ve Alcantara kaplı direksiyon ve el frenine yer vermiş.

Renault Megane 275 Trophy’nin 7 dakika 45 saniyelik Nürburgring tur zamanına sahip olduğu iddiası şu aralar ortalıkta kol geziyor. Fransız üreticinin ise otomobilin resmi tur zamanını önümüzdeki ayın 16’sında açıklaması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR