LANSMAN › Renault Talisman 2016'nın Şubat ayında geliyor...

Renault Talisman 2016'nın Şubat ayında geliyor...

29 Kasım 2015 / 23:44 Renault'nun D-segmentindeki yeni sedan modeli Talisman inovatif özelliklere sahip...

Renault Talisman 2016'nın Şubat ayında geliyor...

Renault,orta sınıfta yer alan yeni sedan modeli Talisman'ı yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Uluslararası basın lansmanı geçtiğimiz hafta İtalya'nın Floransa şehrinde gerçekleştirilen Talisman, 2016 yılının Şubat ayında Türkiye pazarındaki yerini almış olacak.

Volkswagen Passat, Skoda Superb ve Peugeot 508 gibi modellerle rekabet etmeye hazırlanan Talisman, inovatif özellikleri ve zengin donanımıyla oldukça iddialı bir otomobil. 4Control adındaki dört tekerlekten manevra sistemine sahip olan Talisman, sınıfında bu özelliği sunan tek model olmasıyla fark yaratacak gibi görünüyor. 4Control, düşük hızlarda otomobilin manevra kabiliyetini arttırırken, yüksek hızlardaysa yol tutuşu ve dinamik karakteri iyileştiriyor.

Konforlu ve geniş bir kabinin yanı sıra 608 litrelik bir bagaja da sahip olan Talisman, masaj fonksiyonu sunan ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklarıyla konfora da odaklanıyor. 8.7 inçlik dokunmatik ekranlı ve internet bağlantılı R-Link2 sistemi, renkli head-up ekranı ve eller serbest park sistemi gibi teknolojilere de sahip olan Talisman, Türkiye pazarına Touch ve Icon adında iki farklı donanım seviyesiyle sunulacak. 

Talisman'ın Türkiye pazarındaki motor gamıysa üç farklı dizel motordan oluşacak. Baz motor seçeneği olan 110 beygir gücündeki 1.5 dCi ünite ve 130 beygirlik 1.6 dCi motor, manuel veya çift kavramalaı EDC şanzımanla sunulacakken, listedeki en güçlü seçenek olan 160 beygirlik 1.6 dCi ise sadece EDC şanzımanla alınabilecek. Talisman, Renault'nun farklı sürüş modları sunan ilk D-segmenti sedan modeli olma özelliğine de sahip. Sport, Comfort, ECO, Neutral ve Perso olmak üzere beş farklı sürüş modu sunan otomobil, bu sistem sayesinde; 4Control özelliğini, Aktif amortisörleri, direksiyonu, gaz hassasiyetini ve EDC şanzımanın tepkilerini, sürücünün beklentisi doğrultusunda değiştirebilmeye olanak tanıyor.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, markanın bu yeni modeliyle ilgili olarak; “Talisman’ın dahil olduğu D segmenti Türkiye pazarında gelişim gösteriyor. Özellikle son 3 yılda büyüme kaydeden bu segmentte 2013 yılına kıyasla yüzde 30 büyüme gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 64 bin 500 adetle kapatan D segmenti, şimdiden, Ekim sonu itibarıyla, geçen yılın satış adedini aşarak 68 bin 600 adede ulaşmış durumda. Amacımız Talisman ile pazarda en iddialı oyunculardan biri olmak ve podyumda yer almak. Renault Talisman’ın fiyatını ise satışa sunacağımız Şubat 2016’da açıklayacağız.” açıklamasını yaptı.

ÇOK OKUNANLAR