YENİ MODELLER › Renault Twin'Run Concept

Renault Twin'Run Concept

27 Mayıs 2013 / 16:04 Renault, R5 Turbo'nun ruhunu 320 beygirlik Twin'Run konseptiyle yeniden canlandırıyor

Renault Twin'Run Concept
Renault, performans odaklı küçük bir konsept otomobil yarattı. Markanın sportif ruhunu taşıyan ve R5 Turbo ve Clio V6 gibi otomobillerin izinden giden Twin'Run konsepti gerçek bir yarış otomobili olarak tasarlanmış. Tübüler bir şasiye ve Megane Trophy'den alınan 320 beygirlik V6 motora sahip olan bu küçük yarışçı aynı zamanda modern ve eğlenceli bit şehir otomobili olarak da tanımlanıyor.

Ön kısmına elmas şeklinin hâkim olduğu açıklanan otomobil, tıpkı markanın Twin'Z konseptinde olduğu gibi mavi renge boyalı. Twin'Run’ın mavi renginin üzerindeyse grafik hatlar yer alıyor. Bunlar gövde boyunca uzanan ve marşpiyelin üzerinde yer alan kırmızı detaylarla birlikte tavandaki iki adet kırmızı şerit ile vurgulanıyor. Kımızı renk aynı zamanda ön ızgara ile birlikte hava giriş noktalarına vurgu yaptığı ön kısımda, ultra ince kapı aynalarında ve arka kanat uçlarında da yer alıyor. Kırmızı renkli bir çerçeve ise siyah ve beyaz renkli jantları ön plana çıkarıyor. Otomobilin kapılarında yer alan “5” rakamı 1980’lerin sembol halini almış ralli otomobili R5 Turbo’ya atıfta bulunuyor. Farların tasarımı ve arka kısımdaki şişkin yapı gibi bir dizi detay da, bu ünlü öncüye bir saygı niteliği taşıyor. İlave olarak kullanılan LED teknolojili dört adet ekstra düz far da gece rallilerinde kullanılan far gruplarının modern bir uyarlaması adeta.

Twin'Run, arka aks merkez hattının önüne uzunlamasına yerleştirilmiş olan 3.498 cc’lik V6 motorla donatılmış. 320 beygir güç ve 380 Nm maksimum tork verileri sunan bu motor 6-ileri SADEV sequential şanzıman ve sınırlı kaymalı bir diferansiyel ile kombine edilmiş. Motoru besleyen hava giriş kanalları arka tekerlek yuvalarının hizasına yerleştirilirken, Stop grubu bölgesinde yer alan hava çıkış kanalları da motorun soğutulmasını sağlıyor.

43/57'lik bir ön/arka ağırlık dağılımı sunan Twin'Run konseptinin gövdesindeyse
hafif kompozit paneller kullanılmış. Önde 205/40 R18, arkadaysa 245/35 R18 ebadında olan Michelin lastiklerin zeminle olan bağlantısıysa bağımsız pivotlara sahip çift salıncaklı süspansiyon ile donatılmış ön ve arka aks ile sağlanıyor. Yüksek stabilite için önde ve arkada OHLINS yaylı amortisörlerle sunulan Twin'Run'ın performans verileri de heyecan verici. 250 km/s maksimum hıza çıkabilen bu küçük yol canavarının 0-100 km/s verisiyse sadece 4.5 saniye olarak veriliyor.

ÇOK OKUNANLAR