GÜNDEM › Schumacher solunum cihazı olmadan nefes alabiliyor

Schumacher solunum cihazı olmadan nefes alabiliyor

08 Mart 2014 / 14:14 Son iddialara göre efsane pilotun durumu yavaş yavaş daha iyiye gidiyor

Schumacher solunum cihazı olmadan nefes alabiliyor

İtalya’nın tanınan La Gazetta dello Sport gazetesinin iddiasına göre Michael Schumacher nefes almak için artık solunum cihazına ihtiyaç duymuyor. Bu yeni gelişme yedi kez dünya şampiyonu pilotun durumunun iyiye gittiğinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

Formula 1 efsanesinin menajeri Sabine Kehm ise yaptığı açıklamada resmi olmayan kaynaklar tarafından sağlanan bilgilerin geçerli olmadığını vurguluyor ve “Michael hâlâ uyandırılma evresinde, durumunda bir değişiklik yok” pilotun son durumunu özetliyor.

Ancak güvenilir yazar Pino Allievi’nin Cenevre Otomobil Fuarı’nda kaleminden çıkan Gazetta makalesi ve Kehm’in son açıklamaları pilotun genel durumunun daha iyi olduğunu ortaya koyuyor.

Kehm son açıklamalarında “Michael artık tehlikeden daha uzak, ama durumu hala ciddi ve bu sebeple riskin kalmadığını söylememiz mümkün değil. Ancak son durumun ilk baştaki kadar hassas olmadığını söyleyebiliriz.” derken, Allevi’nin yazısı Schumacher’in çocuklarının okula geri döndüğünü ve Jean Todt ve Ross Brawn gibi yakın arkadaşlarının pilotun yanında sürekli İngilizce konuştuğunu bildiriyor.

Allevi’nin raporuna göre bu ziyaretlerde pit telsiz konuşmaları ve F1 araçlarının motor sesleri Schumi’nin anılarını canlandırmak için çalınıyor ve Alman pilot bu seslere bazen yüzünün şeklini değiştirerek tepki veriyor. Söylenenlere göre doktorlar odadayken Schumacher yüzünü buruşturuyor veya kollarını hareket ettiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR