YENİ MODELLER › Seat Leon SC

Seat Leon SC

11 Mart 2013 / 21:39 Yeni Seat Leon ailesinin üç kapılı karosere sahip olan Sport Coupe versiyonu da tanıtıldı

Seat Leon SC
Seat, Cenevre Otomobil Fuarı'nda 3 kapılı Leon SC'yi gün ışığına çıkardı. Sportif Leon, İspanyol markanın küçük aile otomobili grubu lansmanının ikinci aşaması olarak gösteriliyor ve daha fonksiyonel ve daha spor bir otomobil isteyen müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı açıklanıyor.

Tıpkı beş kapılı versiyon gibi yeni Leon SC de Volkswagen Grubu'nun çığır açan MQB platformunun kullanıldığı Martorell'de (Barselona) üretilecek. Beş kapılı versiyona kıyasla dingil mesafesi 35 mm daha kısa olan Leon SC'nin, selefginden 110 kg daha düşük olan ağırlığıyla, sınıfının en hafif otomobili olduğu açıklanıyor. 

1.2 ile 2.0 hacminde değişen TSI ve TDI motor seçenekleri ile sunulan Leon SC, düşük fabrika verisi yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor: Start/Stop sistemli 1.6 TDI 105 bg versiyonunun 100 kilometrede sadece 3.8 litre yakıt tüketimine sahip olduğu açıklanan otomobilin karbon emisyonu ise kilometre başına sadece 99 gram.  

Leon SC, 1.6 TDI (105 bg) ve 2.0 TDI (150 bg) dizel motor seçeneklerine ek olarak; 1.4 TSI (122-140 bg) ve 1.2 TSI (86-105 bg) benzinli versiyonlarıyla otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. Leon SC'nin en güçlü versiyonu ise 180 bg üreten 1.8 TSI motor seçeneği olacak. Bu motor seçeneklerinde 6 ve 7 ileri DSG şanzıman alternatifleri de yer alıyor.

Eğlence, güvenlik ve sürüş asistanı teknolojileri ile donatılan Leon SC'de 3 farklı sürüş modu bulunuyor. SEAT Drive Profile ile sürücü, eco, comfort veya sport sürüş alternatiflerinden birini seçebiliyor. Daha sportif bir karakter sunan Sport modu seçildiğinde, Leon SC'nin kapı kenarlarındaki iç ışıklandırma kırmızı renge dönüyor.

Leon SC'de, şerit asistanı ve sürücünün yorgunluğunu belirleyen sürüş asistanı da sunuluyor. Olası bir kaza anında, ikincil çarpışları önleyen Çoklu Çarpışma Fren Sistemi (Multi Collusion Brake) de standart donanımda.

ÇOK OKUNANLAR