SEKTÖREL › Siri artık Opel ADAM'da!

Siri artık Opel ADAM'da!

24 Haziran 2013 / 02:05 Opel ADAM şimdi iPhone entegreli 'Siri Eyes Free' uygulamasını sunuyor

Siri artık Opel ADAM'da!
IntelliLink bilgi-eğlence sistemli Opel ADAM şimdi, sürüş esnasında istenilen bir şeyin yalnızca konuşarak yapılmasına yardımcı olan Apple'ın akıllı asistanı Siri Eyes Free ile tam entegre olanağı tanıyor. Direksiyon simidinin üzerindeki düğmeyi kullanarak, iOS 6 uyumlu bir iPhone cep telefonuna sahip olan müşteriler, güvenli şekilde gözlerini yoldan ayırmadan ve direksiyondan ellerini çekmeden bazı işlemleri Siri Eyes Free üzerinden yönetebilecekler. ADAM'da yalnızca geçerli ses tonuna sahip kişi Siri Eyes Free uygulamasına konuşabiliyor.

Bu özellik, tüm ADAM modellerinde standart olarak sunulacak.Önceden IntellilLink donanımlı ADAM'a sahip olan müşteriler de Siri Eyes Free uygulamasından faydalanabilecekler. Siri Eyes Free işlevselliğinin IntelliLink içerisine dahil edilmesini sağlayan ücretsiz bir yazılım güncellemesi sunacak

Siri Eyes Free'yi kullanmak için ADAM sahipleri Apple iOS cihazlarını IntelliLink bilgi-eğlence sistemi ile Bluetooth'un eşleştirme sistemi üzerinden ve sesle etkinleştirme düğmesini kullanarak bağlantı sağlayabilirler. Siri Eyes Free, BringGo gibi uygulamalar arka planda çalışmaya devam ederken etkinleştirilebilir. Müzik veya navigasyonla yol tarifi, bu süre içerisinde otomatik olarak sessize alınır.

Sürücüler Siri Eyes Free uygulamasını şunlara yönelik kullanabilirler:
-Sesle etkinleştirme yapmak, iPhone'daki kişileri eller serbest olarak aramak.

-Menüler arasında kaydırmaya zaman harcamak zorunda kalmadan kendi iTunes kütüphanelerinden seçilen şarkıları çalmak.

-Bir telefon numarasına ve kayıtlı kişiler içerisinden herhangi birisine iMessage, kısa mesaj veya e-posta oluşturup göndermek.

-Takvime erişmek ve randevu eklemek; gelen uyarıları okumak, alarm ve bildirim ayarlarını yapılandırmak.

-Siri ayrıca, maç sonuçları, hava durumu, ulusal tatillerin tarihleri gibi basit sorulara da yanıt verebiliyor.

ÇOK OKUNANLAR