GÜNDEM › Skoda Ekim ayında satış rekoru kırdı

Skoda Ekim ayında satış rekoru kırdı

16 Kasım 2013 / 12:18 Ekim ayındaki başarılı grafiğin arkasından gelen rekor Skoda çalışanlarının yüzünü güldürdü.

Skoda Ekim ayında satış rekoru kırdı

Marka ekim ayındaki satış rakamlarının iyi olması sonucunda yeni bir rekora imza attı. Yeni modellerinde 2014 yılı başlangıcında satıcılardaki yerini alacak olması marka çalışanlarını 2014 yılı için umutlandırıyor.

Çek otomobil üreticisi Ekim ayı içerisinde toplam 83.800 adetlik otomobil satışı gerçekleştirdi. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %8 daha fazla. Skoda 2013 yılı Ocak-Ekim ayları süresi içerisinde toplam 768.700 adetlik satış gerçekleştirdi.

Markanın Avrupadaki satışlarının Ekim ayında 2 hani olarak büyüdüğü ve Almanya'da da %24'lük bir artışın kaydedilmesi dikkat çekiyor.

Marka, "İçinde bulunduğumuz bazı pazarlar oldukça zorlu pazarlar ama yeni siparişlerin gelmesi gelişimimiz olumlu yönde etkiliyor" açıklamasında bulundu.

Yeni Octavia modelinin satış rakamları üzerindeki etkisi yaklaşık toplam satışın %50'sini oluşturuyor. Ayrıca Skoda'nın önümüzdeki yıl için en önemli projesi Çin otomobil pazarına girecek olması.

Marka, yeni modellerin 2014 yılı içerisinde piasaya sunulması ve önümüzdeki yıl tanıtılacak olan SUV modelinde satış rakamlarına ve markanın gelişimine olumlu katkıda bulunacağına inanıyor. Yeni Yeti Compact SUV'un da Ocak ayı için satışa başlanması da bu beklentilere eklenirse, 2014 yılı Skoda markası için yoğun ve başarı dolu bir yıl olacağa benziyor...

ÇOK OKUNANLAR