GÜNDEM › Skoda, Octavia CC'yi ve yeni crossover'ını kesinleştirdi!

Skoda, Octavia CC'yi ve yeni crossover'ını kesinleştirdi!

27 Aralık 2013 / 21:10 Skoda'nın dört kapılı coupe Octavia'sı ve yeni crossover'ı, yeni Fabia'dan sonra geliyor

Skoda, Octavia CC'yi ve yeni crossover'ını kesinleştirdi!

Skoda patronu Wilfred Vahland Octavia'nın dört kapılı coupe versiyonunun ve yeni bir crossover modelinin üretimine yeni Fabia'dan sonra başlayacaklarını açıkladı.

Daha önce haberini duyurduğumuz dört kapılı coupe Octavia hakkında hâlâ çok bilgi bulunmasa da otomobilin Volkswagen CC yolunda ilerleyerek daha alçak bir tavana ve standart Octavia'dan daha pahalı bir fiyata sahip olacağı tahmin ediliyor.

Crossover model için ise modelin tasarım şefi Josef Koban yaptığı açıklamada yeni otomobilin tıpkı Yeti gibi Skoda'nın diğer modellerine çok benzemeyeceğini ancak gelip geçici olmayacağını söylerken, sözlerine yeni otomobilin daha pahalı olacağı ancak sahip olduğu tasarım ile sahiplerinin otomobili uzun süreler kullanmak isteyeceğini ekledi.

Yeni jenerasyon Fabia'nın önümüzdeki yılın Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve satışına 2015 yılında başlanması bekleniyor. Vahland yeni otomobilin teknolojisiyle daha genç müşterilere hitap edeceğini ve şu anki modelden 50 mm daha uzun olacağını söylüyor.

ÇOK OKUNANLAR