YENİ MODELLER › Skoda Octavia RS

Skoda Octavia RS

21 Haziran 2013 / 01:49 Yeni Octavia'nın RS versiyonu iki farklı motor ve gövde tipiyle ortaya çıktı

Skoda Octavia RS
Yeni Skoda Octavia'nın güçlü RS versiyonu da yüzünü gösterdi. Farklı tamponları, parlak siyah ön ızgarası, büyük jantları ve koyu zeminli farlarıyla agresif bir görünüm sunan Octavia RS biri Combi olmak üzere iki farklı gövde tipi ve iki farklı motor seçeneğiyle duyuruldu.

Yeni nesil Octavia RS'in benzinli versiyonunda 220 bg gücünde 2-litrelik TSI motor görev yaparken, performansı düşük bir tüketimle sunan dizel RS'teyse 184 beygirlik 2.0 TDI motora yer verilmiş. 2.0 TSI benzinli versiyonun 6-ileri manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede çıktığı ve maksimum 248 km/s hıza ulaşabildiği açıklanıyor. Dizel RS'in performans verileriyse sırasıyla 8.1 sn ve 232 km/s.

Otomatik start-stop sistemi ve Fren Enerjisi Geri Kazanım Özelliği de sunan Octavia RS'in her iki motor seçeneğinde DSG şanzıman opsiyonu da bulunuyor. Gövde yüksekliği standart Octavia'dan 12 mm (Combi: 13 mm) daha düşük olan RS logolu modelde XDS elektronik diferansiyel kilidi de bulunuyor. Standart olarak 17 inçlik jantlarla sunulan hızlı Octavia'lar, opsiyonel olarak 18 inçlik jantlar ve 225/40 R18 ebadında lastiklerle de tercih edilebilecek.

ÇOK OKUNANLAR