LANSMAN › Subaru XV dijital medya ile buluştu

Subaru XV dijital medya ile buluştu

20 Mart 2012 / 21:14 Dijital medyanın temsilcileri Subaru'nun yeni crossover modeli XV'yi Polonezköy’de test etti

Subaru XV dijital medya ile buluştu
Subaru'nun crossover segmentinde mücadele edecek yeni modeli XV, geçtiğimiz haftasonu Polonezköy'de düzenlenen bir test sürüşü ile dijital medya temsilcilerinin beğenisine sunuldu.

Hafta sonu güneşli bir cumartesi günü yapılan organizasyonda, dijital medya temsilcileri simetrik sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip Subaru XV'leri farklı off-road koşullarında test etme şansı buldular. Biz de ajansotomobil olarak sizler için CVT şanzımanlı 1.6 litrelik yeni XV'yi kullandık.

XV, görüş açıları, direksiyon sistemi ve sürüş hissiyatı bakımından Subaru modelleri arasında ayrıcalıklı bir yer kapmaya aday görünüyor. Özellikle off-road kullanımı sırasında darbeleri son derece iyi sönümleyen süspansiyon sistemi, 'offroad'da da asfaltta yol alırmış gibi giden bir otomobil' izlenimi uyandırdı.

Yeni modelin Türkiye girişiyle ilgili görüşlerini aktaran Subaru Türkiye Genel Müdürü Toros Kardaş, XV'yi Subaru'nun büyüme hamlesi olarak gördüklerini söyledi. Kardaş, yeni Subaru XV'nin başlangıç fiyatının 69 bin TL olacağını belirtti ve 1.6 lt CVT şanzımanlı versiyonun XV satışlarının yüzde 95'ini oluşturacağını söyledi. Bu yıl yüzde 100 büyüme hedefiyle XV'yi satış çıkardıklarını da kaydeden Kardaş, yeni modelin kadın sürücülerin de ilgisini çekeceğini belirtti.

Subaru XV'nin yeni nesil 1.6 Boxer Motoru, önceki model motorlara kıyasla yüzde 10 daha düşük yakıt tüketimi sunuyor. Subaru'ya göre hafif gövde yapısı, yeni CVT şanzıman ve otomatik stop&start sistemi gibi faktörler de yakıt tüketimindeki bu düşüşe katkı sağlıyor

Alişan ÖZKAN / Polonezköy

ÇOK OKUNANLAR