YENİ MODELLER › Subaru'dan Tokyo Motor Show gösterisi

Subaru'dan Tokyo Motor Show gösterisi

20 Kasım 2013 / 10:44 43. Tokyo Motor Show, Subaru’nun yeni nesil konsept modellerine ev sahipliği yapıyor.

Subaru'dan Tokyo Motor Show gösterisi

Subaru fuarda, VIZIV EVOLUTION ve CROSS SPORT DESIGN konseptlerinin yanı sıra önümüzdeki yıl üretime geçireceği yeni nesil Sports Tourer modeli LEVORG’un prototipini sergiledi.

Subaru, 43. Tokyo Motor Show’da standının ana temasını markanın mottosu ‘Confidence in Motion’ felsefesi doğrultusunda hazırlayan Subaru, interaktif sergileme standında “Sürüş keyfi ve güven” içeren vizyonunu birbirinden özel modelleri ile tanıttı.  
Subaru, Tokyo Motor Show 2013’te dünyada ilk kez yeni Sports Tourer modeli “LEVORG”un prototipini tanıttı. Japon otomobil pazarına yeni bir soluk getirmek amacıyla geliştirilen konsept model, Subaru’nun “sürüş keyfi, güvenlik ve çevre dostu” özelliklerini bir araya getiren üstün teknolojisini yansıtıyor.  

SUBARU LEVORG

LEVORG, spor otomobil hissi veren seçkin ve şık tasarımıyla ön plana çıkıyor. Yeni model kullanışlılığının yanı sıra sürüş, güvenlik ve çevre dostluğu başlıklarında da en iyiyi sunuyor.

LEVORG’da en gelişmiş teknoloji kullanılıyor. Konsept model; güç aktarma mekanizması, üstün sürüş keyfi ve olağanüstü çevresel performans barındıran yeni geliştirilmiş 1.6-litre Yatay Karşı Silindirli direk enjeksiyon turbo “DIT” motoruna sahip. Ayrıca yeni nesil EyeSight’la beraber ilave edilmiş pek çok güvenlik fonksiyonu ve direksiyon destek kontrolü de bulunuyor. Subaru’nun, kategorizasyonun ötesine geçen ve “Confident in Motion” sloganına daha yüksek bir standartta hayat veren yeni Sports Tourer LEVORG prototipi, Tokyo Motor Show ile ilk kez dünya prömiyerine çıktı.

SUBARU VIZIV EVOLUTION CONCEPT

Subaru markasının gelecekteki hem estetik hem de teknolojik yönünü göstermek adına Subaru, Japonya’da SUBARU VIZIV EVOLUTION CONCEPT’le çıkış yapıyor.
VIZIV EVOLUTION CONCEPT modeli, 2013 Cenevre Motor Show’da sergilenmiş olan SUBARU VIZIV CONCEPT isimli “gelecek nesil crossover” konsept modelinin geliştirilmiş hali.   

SUBARU VIZIV EVOLUTION CONCEPT, Subaru’nun güç aktarma mekanizmalarının geleceği için sahip olduğu fikirlerden birini temsil eden bir güç ünitesine sahip. Ön tarafa yerleştirilmiş bir motor, arka tekerleklere yerleştirilmiş iki arka motoru olan konsept, yüksek torkla uyumlu Lineartronic (CVT) şanzıman ile birleştirilmiş, 1.6-litre Boxer direk enjeksiyon turbo “DIT” motoru bulunan bir hibrit sisteme sahip. Subaru ayrıca yenilikçi bir otopilot sisteminin kullanılmasıyla güvenlik teknolojisinin geleceğine yönelik hedefini de ortaya koyacak. SUBARU VIZIV EVOLUTION CONCEPT, Subaru’nun geleceğe yönelik vizyonunun vücut bulmuş hali olarak öne çıkıyor.

SUBARU CROSS SPORT DESIGN CONCEPT

SUBARU CROSS SPORT DESIGN CONCEPT, Subaru’nun yıllar boyunca üzerinde durduğu iki özellik olan ‘spor’ ve ‘yararlılığın’ bir birleşimi. Bu modelin çevik sürüşe olanak sağlayan 4.300 mm’lik uzunluğu olan kompakt bir gövdesi olmasının yanı sıra, kolay koltuk erişimi, rahat iç mekan ve geniş bagaj gibi özellikleri de kullanıma sunuyor. SUBARU CROSS SPORT DESIGN CONCEPT, Subaru’nun şehir içi SUV’ların da yeni trend algısını oluşturuyor.

SUBARU CROSSOVER 7 CONCEPT

Subaru SUV serisinin yeni yüzü, yedi koltuklu bir crossover. SUBARU CROSSOVER 7 Concept seçkin bir şehirli görünümünün yanı sıra zorlu yollarda sürüş imkanı sağlıyor. 2.5 litrelik Boxer motor ile donatılan bu model sürekli 4 tekerlekten çekiş (AWD) ve Lineartronic vites özelliklerini koruyor.  

ÇOK OKUNANLAR