GÜNDEM › Tesla, Model S P90D’yi satıştan kaldırdı

Tesla, Model S P90D’yi satıştan kaldırdı

06 Kasım 2016 / 07:10 ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Model S'in donanım listesini ise yeni cam tavan opsiyonu ile genişletti

Tesla, Model S P90D’yi satıştan kaldırdı

Tesla, Model S’in P100D versiyonunu satışa sürmeden önce Model S ürün gamının zirvesinde yer alan Model S P90D’yi satıştan kaldırdı. P90D versiyonunu satıştan kaldırarak şu anda satın alınabilecek en pahalı Model S olan Model S P100D ile en pahalı ikinci seçenek olan 90D arasındaki fiyat farkını 45.000 dolar’a çıkaran ABD’li elektrikli otomobil üreticisinin iki versiyon arasındaki boşluğu performans odaklı olmayan 100D versiyonu ile kapatması bekleniyor.

Model S ürün gamındaki bu küçük değişikliğin yanı sıra bu ürün gamının donanım listesini cam tavan opsiyonu ile genişleten Tesla, cam tavanların üretimine başlandığını ve cam tavana sahip otomobillerin birkaç hafta içinde teslimata hazır olacağını da duyuruyor. ABD’li üretici Model S’te yer vereceği cam tavanın detaylarını henüz açıklamış değil, ancak bu cam tavanın da Model X’te yer alan cam tavanın yaptığı gibi güneşin UV ışınlarının yüzde 98’ini ve güneş ışınlarının sıcaklığının yüzde 81’ini engelleyeceği tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR