GÜNDEM › Tesla, sonunda resmi olarak geliyor

Tesla, sonunda resmi olarak geliyor

27 Ocak 2022 / 22:48 Tesla, e-Garaj kurucusu Emir Tunçyürek tarafından yürütülen operasyonla Türkiye pazarına giriyor

Tesla, sonunda resmi olarak geliyor

Tesla, uzun bir bekleyişin ardından Türkiye pazarına giriyor. Türkiye operasyonu e-Garaj kurucularından Emir Tunçyürek tarafından yürütülen markanın Türkiye genel müdürü ise daha önce Lufthansa Havayolları'nın Türkiye-Irak CEO’su olarak görev yapan Kemal Geçer oldu. 

İstanbul ofisi için iş ilanları da açan Tesla, Türkiye’nin 10 şehrinde şarj istasyonu kurmak için de harekete geçti. Markanın resmi internet sitesindeki Supercharge istasyonları güncellenirken, yapılan son güncellemeyle birlikte istasyon konumlarına; İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Sakarya, İzmir ve Konya illerimiz de eklendi.

477c06a2257bae28ae1af4804ea8f9c3_0.jpg

Tesla'nın Model S, Model X, Model 3 ve Model Y'den oluşan ürün gamının ülkemize ithal edilmesi bekleniyor. Ancak markanın California'daki fabrikasında üretilen Model S ve Model X'ler ülkemize gelirken, mevcut düzenlemeye göre ek yüzde 60 vergi uygulanacak. Tesla'nın Çin fabrikasında da üretilen Model 3 ve Model Y ise ülkemizde markanın en çok tercih edilecek modelleri olacaktır.

ÇOK OKUNANLAR