SEKTÖREL › Tofaş, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) liderler endeksine giren ilk ve tek Türk şirketi oldu

Tofaş, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) liderler endeksine giren ilk ve tek Türk şirketi oldu

03 Kasım 2014 / 23:31 Tofaş, karbon emisyon ve iklim değişikliği kapsamında, CDP 2014 Yılı İklim Performans Liderlik Endeksi A Listesi’ne girmeye hak kazandı

Tofaş, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) liderler endeksine giren ilk ve tek Türk şirketi oldu

Tofaş, sürdürülebilir ekonomileri inceleyen uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan CDP tarafından, dünyadaki tüm yatırımların üçte birini temsil eden 767 kurumsal yatırımcı adına davet edilen şirketlerden A Bandı’nda yer alan 187 kuruluş arasına giren ilk ve tek Türk şirketi oldu. Tofaş’ın bu başarısı, CDP Türkiye’nin 3 Kasım Pazartesi günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlediği “CDP Türkiye 2014 İklim Değişikliği Rapor Lansmanı”nda ödüllendirildi.

İklim Performans Liderleri Raporu A Bandı nedir?

CDP’ye yanıt veren şirketler her yıl performans ve saydamlık kriterlerine göre analiz ediliyor ve puanlanıyor. Tofaş’ın yer aldığı İklim Performans Liderlik Endeksi sadece performans kriterlerine göre değerlendirilen ve en yüksek notu alan, A bandında yer alan şirketleri içeriyor. En yüksek performans, bir şirketin hem operasyonlarında hem de tedarik zincirinde karbon emisyonlarını azaltmak için belirlenen hedeflere ulaştığını gösteriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR