SEKTÖREL › Toyota, 800 yeni istihdam sağlayacak

Toyota, 800 yeni istihdam sağlayacak

07 Haziran 2020 / 14:21 Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, önümüzdeki aylarda İŞKUR üzerinden yaklaşık 800 kişilik istihdam sağlayacak

Toyota, 800 yeni istihdam sağlayacak

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü ile kayıtlı ve nitelikli işgücünün desteklenmesi için kısa süreli adaptasyon ve sertifika eğitimleri düzenlenmesine ilişkin protokol imzaladı. Bu proje ile İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlar, kaynak, montaj ve boya işçiliği alanlarında 800 kişinin eğitim sonrası fabrikada istihdam edilmesi sağlanacak. Eğitim programlarına katılım sağlayan sözleşmeli çalışanların 6 aylık çalışma sonrasında uygun görülmesi halinde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de kadrolu çalışan olma imkânına da sahip olabilecek.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, gerekli tüm tedbirleri alıp yeni bir iş ortamı sağlayarak 11 Mayıs’ta üretime tekrar başlamıştı. O günden beri detaylı hijyen ve sosyal mesafe kurallarını uygulayarak üretime devam ediyor. Önlemler arasında; girişte ateş kontrolü ve şüpheli bir vaka olması durumunda içeri alınmaması, isimlere göre oluşturulan renk grupları(her pazartesi yapılan sağlık kontrolü sonrası aynı renk grubunda bulunan çalışanlar tesise alınmıyor), 1.5 m sosyal mesafe kuralı, fabrika içerisinde kuralların gözetilmesi için özel güvenlik bulundurulması, temizlik görevlilerinin arttırılması yer alıyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Toshihiko Kudo, “Ülkemiz ve dünyamız genelinde zorlu koşullarda mücadele ettiğimiz bugünlerde, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak gerekli tüm tedbirleri alarak üretime tekrar başlamıştık. Ülkemize ve Sakarya’mıza katkı sağlamaya devam ederek ve üretim ve ihracat hedeflerimizi artırarak sürdürebilmek için önümüzdeki aylarda mevcut kadromuza yaklaşık 800 kişilik bir istihdam sağlamayı planlıyoruz” dedi ve İŞKUR’a destekleri dolayısıyla teşekkürlerini bildirdi. 

Katılımcı Şartları ve Başvuru Şekli

Mesleki eğitim kursuna katılmak isteyen iş adaylarının; bay ve en az lise mezunu olmaları, Sakarya’ da ikamet etmeleri olması ve askerliğini tamamlamış ya da en az 6 ay tecilli olması şartlarını taşımaları gerekiyor. Bu şartları taşıyan iş adayları, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya Belediyelerde bulunan İŞKUR Temsilciliklerine başvuru yapabilecekler.

ÇOK OKUNANLAR