GÜNDEM › Toyota Auris

Toyota Auris

20 Ağustos 2012 / 23:31 Toyota, Avrupa pazarındaki en son hamlesini yeni nesil Auris ile yapmaya hazırlanıyor

Toyota Auris
Avrupa C segmentinde Toyota’nın ürün atağının ilk adımını temsil eden Auris yenilendi. Görünüm ve donanımı baştan sona değişen Auris artık daha cesur ve dinamik bir otomobil. Avrupa için tamamen yeniden tasarlanan yeni nesil Auris, ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

Güncel modele göre uzunluğu 30 mm artırılarak 4275 mm’ye ulaşan yeni Auris’in yüksekliği ise 55 mm azaltılmış. 2600 mm’lik dingil mesafesi ve 1760 mm’lik genişliği korunan otomobil, Toyota’nın “Keen Look-Keskin Bakış” ve “Under Priority – Öncelikli” olarak adlandırdığı yeni çizgilerini taşıyan daha agresif bir ön tasarım sunuyor..Yeni nesil Auris’teki en dikkat çekici yeniliklerden biri de “Skyview” cam tavan. “Skyview” tavanın C segmentindeki en büyük panoramik cam tavanlardan biri olduğu açıklanıyor. Kabin yapısında ve malzeme kalitesinde de önemli iyileştirmeler yapılan otomobilin, artık arka koltukta daha fazla diz mesafesi sunduğu ve bagaj hacminin de 360 lt’ye yükseltildiği belirtilmekte.

Daha dinamik sürüş karakteri
Yüksekliği 55 mm alçaltılan yeni Auris’te daha düşük sürüş pozisyonu ve ağırlık merkezi ile güvenli ve rahat bir sürüş olanağı sunulmak isteniyor. Segmentinin en iyisi olan 0,28 Cd sürtünme katsayısına sahip olan Auris’in gövdesinin üst tarafında kullanılan çelik sayesinde gövde mukavemeti de yüzde 10 oranında artmış. Bunun yanında aracın ağırlığıysa güncel modele göre 40 kg daha düşük. Ağırlık merkezinin düşürülmesinin yanısıra, araçta daha konforlu, çevik ve yüksek kontrollü sürüş sağlamak üzere çift salıncaklı süspansiyon sistemi kullanılmış. Auris, benzinli, dizel ve hibrit motor seçenekleriyle C segmentinde bu üç motor seçeneğini de sunan tek model olacak.

ÇOK OKUNANLAR