YENİ MODELLER › Toyota Auris Touring Sports Şubat'ta geliyor

Toyota Auris Touring Sports Şubat'ta geliyor

25 Ocak 2014 / 14:51 Auris'in station wagon versyionu Auris Touring Sports, 72.600 TL'den başlayan fiyatlara sahip olacak

Toyota Auris Touring Sports Şubat'ta geliyor

Toyota, Auris’in station wagon versiyonu Auris Touring Sports’u tanıttı. Hatchback otomobilden 285mm daha uzun olan yeni versiyon büyüyen boyutlarıyla 530 litrelik bagaj hacmine sahip. Bu kapasite Toyota'nın Easy Flat teknolojisine sahip tek hareketle katlanabilir arka koltukları yatırıldığında 1658 mm’ye kadar çıkıyor. Yeni otomobil ayrıca 1115 mm uzunluk ve 1452 mm’lik genişlik ile elde edilen bagaj alanıyla sınıfının en geniş bagaj alanını da sunuyor.

Auris Touring Sports standart otomobile göre daha uzun olmasına rağmen, 0,28 Cd’lik sürtünme katsayısıyla dikkat çekiyor. Advance ve Premium olmak üzere iki farklı donanım paketi ile sunulan yeni otomobil zengin bir iç mekan ve pek çok donanıma sahip. 

Opsiyonel olarak sunulan 1553mm uzunluk ve 960mm genişliğindeki ‘Skyview’ panoramik cam tavan yolculara daha ferah bir sürüş sunarken, 6.1 inçlik renkli dokunmatik ekrana sahip Toyota Touch multimedya sistemi içerisinde CD/MP3/USB/Aux müzik çalar, Bluetooth üzerinden cihazlarla senkronizasyon ve geri görüş kamerası gibi sistemleri barındırıyor.

2013 Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan Auris Touring Sports modelinin tüm versiyonlarında, EBD, ABS, BA fren sistemleri, Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HAC), Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), sürücü ve ön yolcu için diz ve yan SRS hava yastıkları ile birlikte 7 hava yastığı standart olarak sunuluyor.

Türkiye’de 1.6 litre Valvematic benzinli motor ve güçlendirilmiş 1.4 litre dizel motor seçenekleri ile sunulacak olan Auris Touring Sports, makul CO2 emisyon değerlerine sahip. 1.6 litre Valvematic benzinli motor MultiDrive S versiyonunda 6l/100km’lik yakıt tüketimi ve 139g/km’lik CO2 emisyon oranına sahipken, 1.4 litre D-4D dizel versiyon 4.3l/100km’lik yakıt tüketimi ve 113g/km’lik tüketim ve emisyon değerlerine sahip oluyor.

ÇOK OKUNANLAR