
Toyota GAZOO Racing yeni yarışçısını tanıttı
17 Ocak 2021 / 23:00 GR010 HYBRID, 2021 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışacak

TOYOTA GAZOO Racing, 2021 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışacak tamamen yeni GR010 HYBRID Le Mans hiper yarış aracını tanıttı. Son yarışta Dünya Şampiyonu olan ve üç kez Le Mans kazanan Toyota, yakında çıkacak hiper yol otomobilinin yarış versiyonuyla unvanını korumak için mücadele edecek.
Yeni GR010 HYBRID prototip yarış aracı, takımın Almanya Köln’deki merkezindeki mühendisler ve Japonya’da Higashi-Fuji’deki hibrit motor uzmanlarının işbirliğiyle 18 ayda geliştirilmiş. GR010 HYBRID, arka tekerleklere güç veren 680 bg'lik 3.5 litre V6 çift turbo motora ve ön tekerleklere güç veren 272 bg’lik elektromotora sahip. Kurallar gereği toplam gücü 680 bg ile sınırlandırılan GR010 HYBRID’in sofistike elektronikleri, elde edilen hibrit gücüne göre benzinli motorun gücünü ayarlıyor.

ŞAMPİYON KADRO DEVAM EDİYOR
WEC’de 9. sezonuna girecek olan TOYOTA GAZOO Racing, 2019-2020 sezonunda Le Mans ve Dünya Şampiyonluğu başarıları getiren aynı kadroyla yarışacak. Son Dünya Şampiyonları Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López 7 numaralı GR010 HYBRID’i kullanacaklar. 8 numaralı araçta ise Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima ve Brendon Hartley yarışacak. Nyck de Vries test ve yedek pilotluk görevlerine devam edecek. Pilotlar şimdiden GR010 HYBRID’in yoğun geliştirme programlarına başladılar ve yeni kurallara adapte olmak adına altı günlük test programı gerçekleştirdiler.

WEC’de maliyeti düşürme hedefleri kapsamında yeni GR010 HYBRID, yerini aldığı TS050 HYBRID’e göre 162 kg daha ağır ve yüzde 32 oranında daha az güce sahip olacak. Le Mans tur zamanının yaklaşık 10 saniye daha yavaş olması bekleniyor. Bununla birlikte aracın ölçüleri 250 mm daha uzun, 100 mm daha geniş ve 100 mm daha yüksek olarak tasarlanmış.

En gelişmiş aerodinamilere sahip GR010 HYBRID yarış aracı, Hesaplamalı Akışkanlıklar Dinamiği yazılımı ve rüzgar tüneli testleriyle geliştirilmiş. Yeni teknik kurallar gereği bu sezon sadece bir ayarlanabilir aerodinamik unsurla birlikte tek bir homologe gövde paketi kullanılabilecek. Bu da GR010 HYBRID’in tüm pistlerde aerodinamik karakteristiği değiştirebilen ayarlanabilir arka kanadın dışında aynı gövde paketiyle yarışması anlamına geliyor.

WEC’in en üst kategorisinde ve Le Mans’da ilk kez denge performans kuralı uygulanacak. Bu kurallara göre yarıştan yarışa her yarış aracının performansı, enerji kullanımı ve ağırlığı değiştirilerek Le Mans hiper araçlarının eşit performansta yarışması hedefleniyor.
SEZON 19 MART'TA BAŞLAYACAK
2021 sezonu 19 Mart’ta Sebring 1000 Mil yarışı ile başlayacak ve ardından 1 Mayıs’ta Spa-Francorchamps 6 Saat yarışı gerçekleştirilecek. Sezonun zirve yarışı olan Le Mans 24 Saat ise 12-13 Haziran’da koşulacak. 1992’den bu yana ilk Dünya Dayanıklılık Şampiyonası yarışına ev sahipliği yapacak Monza yarışı ise 18 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Ardından onu 26 Eylül’de Fuji Speedway ve 20 Kasım’da Bahreyn yarışları takip edecek.
-
BYD yeni enerjili araç satışında lider oldu
BYD, 2025 yılında 4,6 milyonun üzerinde yeni enerjili araç satışı gerçekleştirerek liderliğe yükseldi
-
Togg’un kullanıcı sayısı 2025’te 88 bini geçti
Togg, 2025 yılında 39.020 adet araç teslimatıyla toplam kullanıcı sayısını 88 binin üzerine taşıdı
-
ID. Polo fiziksel kumandalarla gelecek
VW, tamamen elektrikli ID. Polo’nun iç mekânını tanıtarak yeni nesil kokpit mimarisini paylaştı
-
Luca Serafini’den modern Testarossa yorumu
Tasarımcı Luca Serafini'nin Ferrari Testarossa’dan ilham alan dijital konsepti beğeni topladı
-
ODMD Gladyatör Ödülleri sahiplerini buldu
ODMD Satış ve İletişim Ödülleri’nin on altıncısı heyecanlı bir törene sahne oldu
-
"Daha büyük hedeflere ulaşabileceğimizi biliyoruz"
ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gerçekleşen sonuçlar ve beklentiler doğrultusunda otomotiv pazarını değerlendirdi
-
BYD Türkiye, ODMD Gladyatörler 2025 töreninde 3 ödül birden kazandı
BYD Türkiye, ODMD Satış ve İletişim Ödülleri – 2025 Gladyatörleri” töreninde 3 ödül birden alarak geceye damga vurdu
-
Toyota 2025'te satışlarını %51 artırdı
Toyota, 2025 yılında gerçekleştirdiği 92.381 adetlik satışla Türkiye’de yeni bir rekora daha imza attı
-
Elektrikli otomobil satışlarında büyük sıçrama
Otomotiv pazarında rekorların kırıldığı 2025 yılında elektrikli otomobil satışları da %81 artış gösterdi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS