SEKTÖREL › Toyota, hidrojene yatırım yapıyor...

Toyota, hidrojene yatırım yapıyor...

08 Haziran 2018 / 23:27 Toyota sıfır emisyon salımlı yakıt hücreli araçlara yatırım yapmaya devam ediyor

Toyota, hidrojene yatırım yapıyor...

Üç yıl önce yollara çıkardığı Mirai modelinin satışlarını yıllık 3 bin adet seviyesine çıkaran Toyota, 2020’de bu otomobilinden yılda 30 bin adet satmayı planlıyor. Toyota, bu büyüme seviyesine hazırlanmak adına Japonya’da iki yeni tesisin açılışını gerçekleştirdi. Otomobil fabrikasının yanına yapılan tamamen yeni yapılar, yakıt hücresi sistemlerinin seri üretimini genişletecek. Aynı zamanda yüksek basınçlı hidrojen tankı üretmek için de yeni bir üretim hattı kuruldu.

Yakıt hücresi yığını, hidrojen ve oksijenden elektrik üretiyor ve böylece yakıt hücreli araçların sıfır emisyona sahip olmasını sağlıyor. Toyota yüksek adette üretim yaparak sistem maliyetlerini düşürmeyi planlıyor. Aynı zamanda yakıt hücreli araçların büyümesi ve satış adetlerinin artması için daha geniş bir bulunabilirlik sağlanacağı da verilen bilgiler arasında.

Toyota, bu adetlere erişmek için yakıt hücresi sistemi üretimini şu anki yerinden tamamen yeni bir tesise taşıyor. Bu tesis, Toyota’nın 1938’de açılan ilk fabrikalarından birinin yanına inşa edildi. Yeni tesisler aynı zamanda üretim sırasında ortaya çıkan CO2 emisyonunun düşmesine de yardımcı olacak. Bu da Toyota’nın 2050 Çevre Hedeflerine erişmesine katkı sağlayacak önemli girişimlerden biri olarak gösteriliyor.

Shimoyama’daki yeni hidrojen tankı üretim hattının yapımına başlanırken, yeni yakıt hücresi yığını tesisinin yapımı da devam ediyor. Bu tesislerin operasyonlarına 2020 civarında başlaması planlanıyor.

Toyota, yakıt hücresi teknolojisini otobüslere de aktardı ve Tokyo’da yakıt hücreli otobüsler hizmet vermeye başladı. Toyota ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesinde 100 adet yakıt hücreli otobüs satmayı hedefliyor. Toyota, ayrıca yakıt hücresi ürün gamını genişleterek bu teknolojiyi daha cezbedici hale getirmeyi ve maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor.

ÇOK OKUNANLAR