GÜNDEM › Toyota Prius Ring’de tüketim rekoru kırdı

Toyota Prius Ring’de tüketim rekoru kırdı

15 Temmuz 2014 / 22:16 Prius Plug-in hibritin bir turu 0.4 lt/100km’lik ortalama tüketim ile tamamladığını iddia ediliyor

Toyota Prius Ring’de tüketim rekoru kırdı

Nürburgring’in efsanevi Nordschleife pistinde markalar genellikle turu en hızlı şekilde tamamlamak için birbirleriyle yarışadururken Toyota pistte turlarını kendine has bir hedefe ulaşmak için attı. Japon üretici yaptığı açıklamada Prius Plug-in hibritin Nordschleife’yi en çevreci şekilde turlayan otomobil olduğunu açıkladı.

20.7 km’lik pisti 20 dakika 59 saniyede tamamlayan Joe Clifford, bu çok hızlı olmayan tur zamanını elde edebilmek için fazla yorulmamış olsa gerek. Ancak Toyota, Prius’un bu rekoru pistin halka açık olduğu bir zaman diliminde kırdığını söylüyor, ki bu durum otomobilin trafik ve 60 km/s’lik minimum ortalama hız da dahil olmak üzere bütün pist kuralları ile başa çıkması anlamına geliyor.

Clifford Toyota Prius Plug-in hibrit ile attığı turu, “20.7 km’lik tur günlük kullanıma oldukça yakın, ancak pistteki 300 metrelik rakım farkı asıl farklılığı yaratıyor. Tur boyunca benzin motoru sadece uzun bir yokuş boyunca kısa bir süre için devreye girdi, ki motor burada da çalışmasaydı 0.4 lt/100km’lik değerden daha düşük bir değer elde edebilirdik.” diyerek yorumluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR