
Toyota ticari araç gamını genişletiyor
04 Haziran 2022 / 16:23 Toyota ile Stellantis işbirliği sonucunda Avrupa pazarı için büyük boyutlu ticari van üretilecek

Stellantis ve Toyota Motor Europe (TME), Avrupa pazarına yönelik büyük hacimli ticari araçlar için yeni bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. Yeni büyük hacimli ticari araç, mevcut ortaklık kapsamında TME'nin kompakt ve orta hacimli ticari araç serisini tamamlayarak Dare Forward 2030 (2030'a Cesaretle) stratejik planı doğrultusunda Stellantis'in Avrupa'daki hafif ticari araç (HTA) varlığını güçlendiriyor. Bu yeni ortaklık ile TME müşterileri, Stellantis tarafından hafif ticari araç segmentinde sunulan en güncel, sıfır emisyon teknolojilerinden yararlanacak.
Bu başarılı işbirliği sonucunda Toyota; pick-up modeli Hilux, hafif ticari modelleri Proace ve Proace City’den oluşan ticari araç ürün gamına yeni modeli de ekleyerek, Avrupa’daki büyüme hedefine önemli katkılar sağlayacak.
Yapılan planlamalara göre 2024 yılının ortalarında Toyota markası adı altında yeni büyük ticari van satışa sunulacak ve Toyota Avrupa’nın bu segmentteki ilk adımı olacak. Bu yeni Toyota modeli, Stellantis’in Polonya - Gliwice ve İtalya - Atessa tesislerinde üretilecek.

Toyota Avrupa ve Stellantis işbirliği 2012 yılında, orta ölçekli ticari araçların Stellantis Fransa fabrikasında üretilmesiyle başlamıştı. 2019 yılında ise ürün gamına İspanya’da üretilen kompakt ticari araçlar katıldı. Şimdi ise genişletilen anlaşmayla birlikte Avrupa’da tüm segmentlerde ticari araç modeli sunulacak. İşbirliği her iki şirkete de, geliştirme ve üretim aşamalarında maliyet avantajı sağlayacak.
Stellantis CEO’su Carlos Tavares; “Stellantis olarak tüm anlaşmalarımızda olduğu gibi bu birliktelikte de kapsamı genişletirken esas hedefimizi operasyonel mükemmellik olarak belirledik. Bu üçüncü başarılı hamle ile Stellantis, ticari araç segmentindeki ve her türlü ihtiyacı karşılamak için tasarlanan batarya elektrikli araç teknolojisindeki uzmanlığını bir kez daha ortaya koyuyor. Bu anlaşma, hafif ticari araç ve düşük emisyonlu araçlar için EU30'daki liderliğimizi güçlendiriyor ve teknoloji, üretim, pazar payı ve karlılık açısından tartışmasız küresel hafif ticari araç lideri olma yolundaki Dare Forward 2030 (2030'a Cesaretle) hedefimizi gerçekleştirmeye daha da yaklaştırıyor” şeklinde konuştu.
Toyota Motor Europe Başkanı ve CEO'su Matt Harrison ise, “Bu başarılı ortaklığı yeni bir büyük hacimli ticari araç ile genişletebildiğimiz için mutluyuz. Bu yeni ekleme ile Toyota'nın Avrupalı müşterilerine yönelik hafif ticari ürün gamı tamamlıyor. Yeni hafif ticari araç, Hilux pick-up, Proace ve Proace City'nin yanı sıra Toyota'nın hafif ticari araç pazarındaki büyüme hedeflerine önemli bir katkı sunacak ve Toyota'nın hafif ticari araç pazarının tüm segmentlerinde bir ulaşım çözümü sunmasını sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.
-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı
-
Elektrikli Cayenne gün ışığına çıktı
113 kWh bataryalı Cayenne Electric, teknolojisi ve çarpıcı performansıyla göz dolduruyor
-
Hyundai'den çarpıcı bir off-road konsepti
Hyundai’nin kompakt off-road konsepti CRATER, AutoMobility LA 2025'te tanıtıldı
-
Chery TIGGO8 Türkiye’de satışa sunuldu
7 koltuklu yeni TIGGO8, yenilenen tasarımı ve gelişmiş güvenlik donanımlarıyla Türkiye'de...























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS