YENİ MODELLER › Toyota, Tokyo'da geleceğin teknolojisini tanıttı

Toyota, Tokyo'da geleceğin teknolojisini tanıttı

22 Kasım 2013 / 11:21 Toyota, Tokyo’da “Sürdürülebilir Gelecek” vizyonuyla tasarladığı konsept otomobillerini tanıttı.

Toyota, Tokyo'da geleceğin teknolojisini tanıttı

“Yeniden Eğlenceli Sürüş” sloganıyla fuardaki yerini alan Toyota, eğlenceli otomobil FV2 ve yakıt hücreli hibrit araç FCV ile ziyaretçilerinin karşısına çıktı. Ayrıca, Toyota, FV2 konseptine entegre edilen,“Toyota Kalp Projesi” ile yenilikçi teknolojilere verdiği önemi bir kez daha kanıtladı.

Direksiyonsuz Eğlenceli Otomobil FV2

Toyota’nın Tokyo Motor Show’da sergilediği FV2,diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleri ile gidilecek yönü belirliyor. FV2, aynı zamanda sürüş esnasında diğer araçlar ve trafik altyapısı ile bağlantı kuruyor.FV2 konseptine entegre edilen “Toyota Kalp Projesi” ise otomobil ve sürücü arasında duygusal bir bağın kurulmasını sağlarken, ses ve görüntü tanıma, sürücünün önceki sürüş geçmişini göz önünde bulundurarak gidilecek nokta ile ilgili alternatif rota önerme gibi teknolojileri kullanıcıya ulaştırıyor.

Yakıt Hücreli Hibrit Araç FCV

1992 yılından beri yakıt hücreli hibrit araç üzerinde çalışan ve kendi bünyesinde hidrojen yakıt hücresini ve yüksek basınçlı hidrojen tankını geliştiren Toyota, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer FCV konseptini Tokyo’da tanıttı. Litre başına 3,0 kW ile dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip olan FCV, ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedan otomobil olacak. FCV Konsept, bir depo yakıt ile ortalama bir Japon ailesinin bir haftalık elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretiyor. Pillerin dayanıklılığı ve güvenliği başta olmak üzere, maliyet azaltma konularında da araştırmalarına devam eden Toyota, geleneksel içten yanmalı motorların performanslarına eşdeğer sedan yakıt hücreli hibrit aracını 2015 yılında Japonya, ABD ve Avrupa pazarına sunacak.

8d58afd3a1e85ef62511898119bde9cf_0.jpg

 

ÇOK OKUNANLAR