İLK BAKIŞ › Urus en hızlı SUV olabilir!

Urus en hızlı SUV olabilir!

22 Aralık 2015 / 23:39 Lamborghini Ar-Ge patronu Maurizio Reggiani markanın yeni SUV’u hakkında yeni bilgiler paylaştı

Urus en hızlı SUV olabilir!

Lamborghini’nin yeni SUV modeli hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Marka Ar-Ge patronu Maurizio Reggiani yeni Urus’un şu anda SUV modellerinin zirvesinde yer alan Bentley Bentayga ve Porsche Cayenne Turbo S’ten daha hızlı ve daha güçlü olacağını açıkladı. Lamborghini yöneticisi markanın SUV modelinin 0-100 km/s hızlanma süresinin 4 sn’nin altında olacağını ve bu durumun Urus’un rakipsiz kalarak kendi klasmanını oluşturacağını açıkladı.

Lamborghini Urus’un bu hedefe ulaşabilmek için rakipleri Bentayga ve Cayenne’den daha hafif olması bekleniyor. Bu durum yeni Urus’un 2.422 kg’lik Bentayga ve 2.235 kg’lik Cayenne’den daha hafif olma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Lamborghini Urus’un Audi’nin 4-litre hacimli çift turbolu V8 motorunu kullanacağı biliniyor, ancak bu motordan ne kadar güç ve tork elde edeceği konusunda henüz herhangi bir net bilgi bulunmuyor. Audi Ar-Ge şefi Reggiani motorun değerlerinin Bentayga’nın 600 bg ve 900 Nm’lik değerlerinden daha yüksek olacağını söylüyor. Seri üretim Lamborghini Urus’un 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR