GÜNDEM › Volkswagen Bluemotion teknolojisinin başarısını kanıtlamaya devam ediyor...

Volkswagen Bluemotion teknolojisinin başarısını kanıtlamaya devam ediyor...

14 Kasım 2013 / 11:39 VW Golf modelinin TDi motorlu versiyonu yapılan düşük yakıt tüketimi testlerinde inanılması güç bir sonuca imza attı.

Volkswagen Bluemotion teknolojisinin başarısını kanıtlamaya devam ediyor...

"Think Blue. Eco Ride." adı ile düzenlenen testte Volkswagen markası Golf Bluemotion 1.6 TDi modeli ile Fransa Nantes'dan yol koyulup hiç yakıt almadan Danimarka'nın Kopenhag şehrine geldi. Nantes ve Kopenhag arası 1602 km mesafede.

1602 km boyunca hiç yakıt almayan otomobil 100 km ortalama 2.92 lt yakıt tüketti. Normal trafik akışında tamamlanan test yaklaşık 20 saat 45 dakika sürdü. 50 litrelik yakıt deposuna sahip olan otomobilin test güzergâhı tamamlandığında yaklaşık 47 litre yakıt tükettiği hesaplamalar sonucunda ortaya çıktı.

Test rotası boyunca Paris, Antwerp, Bremen ve Hamburg güzergâhları kullanıldı.
Testte kullanılan Golf Bluemotion 1.6 TDi, 105 bg güçünde ve 250 nm tork üretiyor. Ayrıca Golf Bluemotion yakıt tüketimi konusunda diğer Golf modellerine göre daha fazla donanıma sahip. Otomobilde start&stop standart donanım listesinde bulunuyor ayrıca daha hafif bir yapıya sahip olması ve düşük yuvarlanma direncine sahip olan lastikleri sayesinde marka bu model ile yakıt tasarrufu ön planda tutuyor.

ÇOK OKUNANLAR