YENİ MODELLER › Volkswagen Golf GTI Concept

Volkswagen Golf GTI Concept

01 Ekim 2012 / 23:11 Yedinci nesil Golf'ün performanslı GTI versiyonu konsept adı altında gün ışığına çıktı

Volkswagen Golf GTI Concept
Her ne kadar adında konsept ibaresi olsa da bizce bu, yeni Golf GTI'ın ta kendisi. Volkswagen'in Paris Otomobil Fuarı'nda sergilediği bu otomobil, bir GTI'dan beklenen görsel detaylarıyla sportif bir görünüm sunuyor. Ön ızgarayı boydan boya geçerek farların içine uzanan kırmızı şerit, agresif ön tampon tasarımı, çift egzoz çıkışı, sportif jantlar ve kabindeki ekose desenli koltuklar ilk göze çarpan detaylar arasında.

Yine 2-litrelik turbo beslemeli motora sahip olan yeni Golf GTI'da iki farklı güç seçeneği sunulacak. Standart GTI'ın motoru 220 bg güç ve 350 Nm tork değerlerine sahip. Bu rakamlar önceki nesil Golf GTI'a göre +10 bg ve +70 Nm anlamına geliyor. 0'dan 100 km/s hıza 6.6 saniyede ulaşan standart versiyonun maksimum hızı 246 km/s olarak veriliyor. GTI'ın daha performanslı olan diğer versiyonuysa 10 bg daha güçlü, yani 230 bg gücünde. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi 6.5 saniye, maksimum hızıysa 250 km/s olarak açıklanıyor ki, bu rakamlar standart modelden çok da farklı sayılmaz.

Standart olarak 6-ileri manuel şanzımanla sunulması planlanan yeni Golf GTI'da 6-ileri çift kavramalı DSG şanzıman opsiyonu da bulunacak. Otomatik Stop/Start sisteminin standart olacağı açıklanan GTI'ın yakıt tüketiminin önceki modele göre yüzde 18 oranında azaltıldığı iddia ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR