YENİ MODELLER › Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf VII

06 Eylül 2012 / 03:17 Otomobilseverler tarafından uzun zamandır merakla beklenen 7'nci nesil Golf, Berlin’de tanıtıldı

Volkswagen Golf VII
Yeni Volkswagen Golf sonunda gün ışığına çıktı. Otomobile bir bütün olarak bakıldığında, önceki nesillerden alınan mirasın hala sürdürüldüğü görülüyor. Yerini almaya hazırlandığı mevcut Golf’ten 56 mm daha uzun, 13 mm daha geniş ve 28 mm daha alçak bir gövdeye sahip olan Golf VII, 4.255 mm uzunluk, 1.799 mm genişlik ve 1.452 mm yükseklik değerlerine sahip. Otomobilin büyük jantları, geniş çamurlukları, selefinden daha ince yapılı olan far grubu ve radyatör ızgarası da alçak tavan yapısıyla birleşince, hiç olmadığı kadar sportif bir Golf ortaya çıkarmış.

Yeni nesil Golf’ün iç mekan çizgilerinde de tıpkı karoseri gibi radikal bir değişim gözlenmiyor. Genel kokpit yapısı korunsa da daha küçük çaplı direksiyon simidi, farklı kumanda grupları ve sürücüye dönük tasarlanmış orta konsol farklılık yaratmış. Kaliteli malzemelerin kullanıldığı belli olan kokpitte en dikkat çeken unsur ise multimedya ekranı oluyor. Donanıma göre multimedya ekranı 5 - 5.8 veya 8 inç büyüklüğünde sunulacak. Bu arada 14 mm genişleyen dingil mesafesi sayesinde arkadaki diz mesafesinde ekstradan 15 mm gelişim kaydedildiği belirtiliyor. Bagaj hacminin 30 litre artmış olması ise aileleri sevindirecek bir haber.

Yeni nesil Golf’te, markanın Up! modelinde öne çıkan şehir içi fren asistanı ve adaptif hız sabitleyici gibi teknolojiler yer alırken, park asistanı ve şerit takip sistemi gibi popüler donanımlar da unutulmamış. VW Grubu'nun yeni MQB platformu sayesinde selefinden 100 kg daha hafif olan kompakt otomobilde Eco, Sport, Normal, Individual ve Comfort gibi sürüş programları seçilebilecek. DSG şanzıman opsiyonu da sunacak olan yeni Golf, otomatik start/stop fonksiyonuna da sahip.

Otomobilin kaputu altında yatan güç üniteleriniyse yine TSI ve TDI motorlar oluşturuyor. 85 bg gücünceki 1.2 litrelik TSI benzinli motor giriş seviyesi olarak belirlenmiş. Golf'ün en dikkat çekici motor seçeneğiyse; yakıt ekonomisi için gerektiğinde silindirlerin ikisini devre dışı bırakan 'Aktif Silindir Teknolojisi'ne sahip 140 beygirlik 1.4 TSI motor olacak gibi görünüyor. Bu seçeneğin ortalama yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km olarak açıklanıyor. Otomobilde ayrıca güncel Golf’ten tanıdığımız 105 bg gücünde 1.6 litrelik TDI motora da yer verilmiş. Bir diğer seçenek olan 150 bg gücündeki 2.0 TDI motorunsa hem performans hem de tutumluluk meraklılarına seslenmesi muhtemel görünüyor. Bu seçenekteki ortalama yakıt tüketimiyse 4.1 lt/100 km olarak veriliyor.

ÇOK OKUNANLAR