GÜNDEM › Volkswagen Jetta Hybrid

Volkswagen Jetta Hybrid

19 Ocak 2012 / 23:53 Volkswagen Jetta'nın Amerika pazarı için hibrit teknolojili bir versiyonu geliştirildi

Volkswagen Jetta Hybrid
Volkswagen, Detroit Otomobil Fuarı'nda Jetta modelinin hibrit versiyonunu tanıttı. Jetta Hybrid'de 150 bg gücünde 1.4 litrelik TSI benzinli motor ile 20 kW'lik elektrik motoru kombine edilmiş. 1.4 litrelik benzinli versiyona göre yakıt tüketimini yüzde 20 oranında düşürdüğü iddia edilen hibrit teknolojisinin ayrıca Jetta'nın performansını da olumlu etkilediği söyleniyor. 100 km/s hıza 9 saniyenin altında bir sürede ulaştığı açıklanan Jetta Hybrid, sadece elektrik motoruyla 70 km/s hıza çıkabiliyor ve 2 km yol kat edebiliyor. Performans içinse TSI motor ile elektrik motoru birlikte çalışarak 170 bg güç ortaya çıkarıyorlar. Amerika'da sunulan ilk 1.4 litre TSI motora sahip VW olan otomobildeki şanzıman tercihiyse çift kavramalı DSG'den yana kullanılmış.

Jetta'nın hibrit sisteminin 60 hücreden oluşan lithium-ion bataryaları TSI motor yükteyken ve fren anında şarj ediliyor. Pillerin arka koltuğun altına yerleştirilmiş olması kabinde herhangi bir hacim kaybı olmasını engelliyor. Hibrit olmayan standart bir Jetta'dan sadece 100 kg daha ağır olan otomobil 1500 kg'lik bir ağırlığa sahip. Otomobilde daha ince olan ön-yan camlar gibi ağırlığı azaltmaya yönelik bazı değişiklikler de bulunuyor.

Jetta Hybrid'de aerodinamik açıdan da bazı farklılıklar mevcut. Ön spoyler, arka difüzör, arka spoyler ve yeni ön ızgarayla rüzgar direncinin yüzde 10 oranında iyileştirildiği açıklanıyor. Aracın gösterge tablosunda da standart bir devir saati yerine, pilerin şarj anını ve ekonomik sürüşü gösteren yeni bir göstergeye yer verilmiş.

ÇOK OKUNANLAR