KONSEPT › Volkswagen'den yeni bir ID. konsepti

Volkswagen'den yeni bir ID. konsepti

25 Kasım 2019 / 00:11 Volkswagen'in en son konsept otomobili ID. SPACE VIZZION hacme ve aerodinamiye odaklanıyor

Volkswagen'den yeni bir ID. konsepti

Volkswagen, ID. adını verdiği elektrikli model ailesinin en son üyesi ID. SPACE VIZZION konseptini tanıttı. Bir spor otomobilin aerodinamik tasarımı ile bir SUV’un geniş iç hacim özelliklerini birleştirdiği açıklanan ID. SPACE VIZZION; markanın ID., ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY ve ID. ROOMZZ'dan sonra tasarladığı yedinci ID. konsepti olma özelliğine sahip. 

2e7bbd9c5bd7c3a071c2949f5f6bbf44_0.jpg

Diğer tüm ID. modellerinde olduğu gibi tamamen elektrikli olan ID. SPACE VIZZION'ın sürtünme kat sayısı 0,24 olarak veriliyor. Aracın ön bölümünde yer alan hava girişlerinin, yol tutuş karakterine ve menzile katkı sağladığı belirtiliyor.

ID. SPACE VIZZION'ın iç tasarımında MEB platformunun sunduğu avantajlardan tam anlamıyla faydalanılmış. Elektrikli motorun kompakt boyutları ve zemine entegre edilen piller sayesinde orta sınıf bir modele göre daha uzun bir aks mesafesi sunan ID. SPACE VIZZION, böylece kapılarının ardında kullanışlı ve geniş bir iç mekan saklıyor. Aracın geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılan kokpiti teknolojik açıdan da iddialı. Tamamen dijitalleştirilmiş bir kokpite sahip olan konseptte sürüş bilgilerinin tamamı, arttırılmış gerçekliğe sahip renkli ek bilgilendirme ekranıyla (Augmented Reality Head Up Display) ön cama yansıtılıyor. Direksiyonun arkasında ise klasik kokpit yerine, sadece temel sürüş bilgilerini içeren bir mini ekrana yer verilmiş. Tüm otomobil ayarlarına ve bilgi-eğlence sistemi fonksiyonlarına ise orta bölümde yer alan 15.6 inç'lik dokunmatik ekran üzerinden ulaşılabiliyor.

2e7bbd9c5bd7c3a071c2949f5f6bbf44_2.jpg

Volkswagen’in MEB (Modüler Elektrikli Araç Platformu) mimarisi üzerine inşa edilen ID. SPACE VIZZION, 82 kWh'lık pil kapasitesiyle 590 kilometreye kadar sürüş menzili sunuyor. 4MOTION özelliğiyle de tercih edilebilen model, 340 bg'lik motor gücü sayesinde 0’dan 100 km/s hıza 5.4 saniyede ulaşabiliyor.

2e7bbd9c5bd7c3a071c2949f5f6bbf44_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR