KONSEPT › Volvo Cars mobilitenin geleceğine ışık tutuyor

Volvo Cars mobilitenin geleceğine ışık tutuyor

05 Eylül 2018 / 19:19 Volvo Cars, 360C Concept ile otonom sürüş ve mobilitenin geleceği hakkında fikir veriyor

Volvo Cars mobilitenin geleceğine ışık tutuyor

Volvo Cars, yeni Volvo 360c Concept ile otonom seyahatin geleceğini tanıtıyor. Otonom, elektrikli, bağlantılı ve güvenli bir sürüşe sahip Volvo 360c Concept, geleceğin seyahatine bütünsel bir bakış getiriyor. 360c’nin temelinde, insan sürücüsü olmayan tam otonom, tam elektrikli bir otomobil yer alıyor. Direksiyon simidinin ve içten yanmalı bir motorun olmaması, konsepte tasarım özgürlüğü verirken, yolcuların geleneksel olarak ikili ya da üçlü koltuklarda oturması zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor ve tamamen yeni bir tasarım oluşturma imkânı sunuyor.

Volvo Cars'a göre; 360c, havayolu şirketleri, hava aracı üreticileri ve diğer servis sağlayıcılardan oluşan ve milyar dolarlık bir endüstri olan kısa mesafe hava yolculuğuna ciddi bir rakip olma potansiyeli taşıyor. Özellikle kalkış ve varış noktası arasındaki mesafe 300 km civarında olan daha kısa rotalar, yolculuğu alternatif bir yöntemle değiştirmek için öncelikli adayları oluşturuyor.

360c, sadece insanların nasıl seyahat edeceklerini yeniden düşünmelerini sağlamakla kalmıyor, ayrıca insanların hareket halindeyken arkadaşlarıyla ve aileleriyle nasıl irtibata geçeceğini, geleceğin şehirlerinde seyahat ederlerken zamanı nasıl kullanacaklarını da ele alıyor.

b3ec44e4e36732ef897b172d912cac9c_0.jpg

Otonom sürüşe sahip otomobillerde insanların yolculuğu yeniden tanımlamasını sağlayan dört potansiyel kullanım şekli yer alıyor: uyku ortamı, mobil ofis, oturma odası ve eğlence alanı. Uyku ortamında, Volvo Cars güvenlik mühendisleri güvenlik teknolojisinin geleceği ve farklı bir yolcu konumlandırmasının güvenliği nasıl etkileyebileceği konusunu ele alıyorlar. Uyku ortamına dahil olan özel bir güvenlik örtüsü, üç noktalı emniyet kemeri gibi çalışan, ancak seyahat ederken uzanarak yatan insanlara göre ayarlanabilen bir geleceğin koruma sistemi görevi görüyor.

Otonom sürüş ve güvenlik birbiriyle yakından ilişkili kavramlar. Teknoloji, Volvo Cars'ın 1959 yılında üç noktalı emniyet kemerini icat etmesinden bu yana trafik güvenliği konusunda gerçekleştirilecek en önemli gelişmeyi sağlama potansiyeli taşıyor. Ancak, otonom teknoloji, bir gecede değil kademeli olarak hayatımıza girecek. Bu yüzden tam otonom sürüşe sahip otomobiller gelecekte karışık bir trafik ortamına dahil olacak ve sürücüsüz otomobiller yolu diğer yol kullanıcılarıyla birlikte paylaşacaklar.

Böyle bir trafik durumunda, bugün günlük hayatımızda trafikte etkileşiminin önemli bir parçası olan diğer sürücüyle göz teması kurma ve onun ne yapmak istediğini anlama durumu artık mümkün olmayacak. 360c ise dış sesler, renkler, görseller, hareketler ve aynı zamanda tüm bunların kombinasyonlarını kullanarak otomobilin niyetini diğer yol kullanıcılarına belli eden bir sistem kullanıyor. Bu, otomobilin ne yapacağının her zaman belli olacağı anlamına geliyor.Buradaki kritik nokta, 360c güvenlik iletişimi teknolojisinin tasarımına göre, otomobil diğer yol kullanıcılarına niyetini belli ederken, onlara hiçbir zaman yön ve talimat vermeyecek.

ÇOK OKUNANLAR