LANSMAN › Volvo gamında önemli yenilikler...

Volvo gamında önemli yenilikler...

07 Eylül 2013 / 01:24 Volvo, 6 modelinde görsel ve teknik yenilikleri içeren bir makyaj gerçekleştirdi

Volvo gamında önemli yenilikler...

Volvo yakın gelecekte yeni nesil güvenlik teknolojileriyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanırken, güncel ürün gamını revize etmeyi de ihmal etmiyor. Ülkemizdeki satış adetlerini her geçen yıl arttıran marka, altı farklı modelinde gerçekleştirdiği makyajda hem tasarıma hem de teknolojik donanımlara odaklanmış. Bununla birlikte V40 modelinde sunulmaya başlanan yeni motor-şanzıman kombinasyonu da yenilikler arasında.
 

60 SERİSİNE KAPSAMLI MAKYAJ
Volvo, model gamında çok ciddi bir operasyon gerçekleştirdi. Özellikle 60 serisindeki yenilikler dikkat çekici. S60, V60 ve XC60 modellerinin ön tasarımlarını tamamen yenileyen marka böylece S60 ve V60'da daha geniş ve yere daha yakın bir görünüm elde etmiş. Geniş yeni ızgarasıyla dikkat çeken XC60 ise artık önden bakıldığında daha büyük bir SUV olduğu izlenimi yaratıyor. S60 ve V60 modellerinin yan aynalarına sinyaller ekleyen, çamurluk ve motor kaputunu yenileyen ve LED gündüz farlarının konumunu değiştiren Volvo, XC60'ta da yeni bir kaputa, aynalara, çamurluklara, tamponlara ve dikey gündüz farlarına yer vermiş. Bu operasyonla birlikte viraj farlarına kavuşan SUV'nin arka tamponunun alt bölümüyse artık gövde renginde. Yeni tasarımlı ve daha büyük ebatlı jant opsiyonları da (XC60'da 20 inç) yenilikler arasında. Volvo ayrıca tüm 60 serisi modellerinin radar sistemlerini ve fark yıkama püskürtücülerini de gizlemeyi başarmış. Ek olarak, ön ızgara çevresindeki krom çerçeve kaldırılıp, büyük ironmark logosu eklenerek görsel makyaj tamamlanmış.

 

 

Otomobillerdeki yenilik rüzgarı sadece dış tasarımdan ibaret değil; kabinleri ve donanım listelerinde de önemli yenilikler bulunuyor. Otomatik şanzımanlı versiyonlarda direksiyondan vites değiştirmek için kulakçıkların sunulduğu 60 serisi modellerinde artık, ilk kez V40'da sunulan uyarlanabilir TFT göstergeler de bulunuyor. Sensus Connected Touch, xenon farlarla birlikte sunulan Aktif Sürekli Uzun Far Teknolojisi, kör nokta uyarı sistemi BLIS'in geliştirilmiş versiyonu, sokaklardan ya da park yerlerinden geri geri çıkarken sağ ve soldan yaklaşan araçlar konusunda sürücüyü uyaran Yan Trafik Uyarısı ve tam otomatik fren özellikli 'Bisikletli Algılama' sistemi de yenilikler arasında. Volvo'ların en dikkat çekici özelliklerinden biri olan 'Aktif Sürekli Uzun Far Teknolojisi' sayesinde kısa ve uzun farlar arasında geçiş yapma gerekliliği ortadan kaldırılıyor ve farların mümkün olduğunca sürekli uzunda kullanılabilmesi sağlanıyor. Karşı yönden başka bir otomobil geldiğinde, sistem sürücünün gözlerinin kamaşmasını engellemek için sadece gerektiği kadar ışığın yansımasını sağlıyor. Aynı işlem önünüzde seyreden otomobiller için de gerçekleştiriliyor.

 

 

 

 

S80, V70 VE XC70'E HAFİF DOKUNUŞLAR
S80, V70 ve XC70 de Volvo'nun yenilenen modelleri arasında. İnternet bağlantısı sunan, sesli müzik arama özelliğine sahip olan, sosyal ağlara bağlanmanızı ve elektronik postalarınıza ulaşmanızı sağlayan yeni Sensus Connected Touch sistemi, geliştirilmiş IntelliSafe aktif güvenlik sistemleri, geceleri daha rahat bir sürüş için Aktif Sürekli Uzun Far Kontrolü gibi önemli yeniliklerin yanında S80 ve V70'de daha sofistike bir ön tasarım bulunuyor. LED gündüz farları, yeni tamponlar ve iç tasarımları değişen stoplar, bu en lüks Volvo'ların yenilikleri arasında. XC70 ise tampon alt kenarlarındaki gündüz farları, 19 inçlik jantlar, yeni stoplar, yeni ön ızgara ve arka bölümde daha fazla kullanılan metal görünümlü detaylarla artık daha taze bir görünüm sunuyor. Isıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön cam ve 60 serisinde de bir opsiyon olarak sunulan konforlu spor koltuklar diğer yenilikler arasında.

ARTIK DAHA EKONOMİKLER
Volvo Car Grup, model ve motor yelpazesinde yakıt tüketim ve egzoz emisyon değerlerini de iyileştirmiş. Yeni Volvo S60'ın manuel şanzımanla kombine edilmiş, 115 beygirlik 4 silindirli D2 dizel motorunun tüketimi 3.9 lt/100 km'ye düşürülmüş. Bu otomobilin egzoz emisyonu ise sadece 103 g/km. S60 D2'nin otomatik şanzımanlı versiyonundaki değerlerse 4.1 lt/100 km ve 107 g/km. S60'ın station kuzeni yeni Volvo V60 D2 de manuel şanzımanla 4.1 lt/100 km'lik (108 g/km) tüketim değeri sunuyor. 6 ileri otomatik şanzımanlı versiyon ise 4.2 lt/100 km'lik (110 g/km) tüketim değerine sahip.

S80, V70 ve XC70'in tüketim değerleri de iyileştirilmiş. 245 bg güç ve 350 Nm tork değerleri sunan turboşarjlı T5 motorun S80'deki yakıt tüketimi, 8-ileri otomatik şanzımanla 6.2 lt/100 km (CO2: 144 g/km) olarak veriliyor. V70'de 6.4 lt/100 km'lik (149 g/km) tüketimiyle dikkat çeken T5 motor, XC70'te ise 6.7 lt/100 km'lik (157 g/km) tüketime imza atıyor.

 

 

 

 

"EN İYİ ÜÇLÜ" V40 MODELİNDE
Bir süre önce, 5 kapılı bir premium hatchback olan V40 modelini satışa sunan Volvo, bu otomobildeki önemli bir eksiği giderdi ve 'En iyi üçlü' olarak lanse ettiği 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonunu V40 model ailesine de taşıdı. 115 beygir gücünde dizel motor ile çift kavramalı Powershift otomatik şanzımanla donatılan V40 D2'nin ortalama yakıt tüketimi 3.9 lt/100 km olarak açıklanıyor. V40'ın R-Design paketinde ve Cross Country versiyonunda da sunulan D2 seçeneğinin, V40 satışlarını ciddi oranda artıracağı tahmin ediliyor.
 

 

 

ÇOK OKUNANLAR