SEKTÖREL › Volvo XC40 'Yılın Otomobili' seçildi

Volvo XC40 'Yılın Otomobili' seçildi

06 Mart 2018 / 01:26 Volvo, Car of the Year ödülünü ilk kez kazanmış oldu

Volvo XC40 'Yılın Otomobili' seçildi

Volvo’nun yeni kompakt SUV modeli XC40, 2018 Cenevre otomobil Fuarı öncesinde Car of the Year, yani  ‘Yılın Otomobili’ seçildi. Bu, Volvo XC40’ın almış olduğu ilk ödül değil. Yepyeni Volvo, daha önce İngiltere’nin önde gelen otomobil yayını What Car? tarafından da Yılın Otomobili seçilmişti.

XC40, Volvo Cars’ın yeni kompakt modüler araç platformunu (CMA) kullanan ilk model olma özelliğine sahip. Bu platform elektrikli araçlar da dahil bundan sonraki 40 serisi araçlarda kullanılacak. XC40, ayrıca Volvo'nun dijital anahtar teknolojisi ve bağlantılı servisler platformu Volvo On Call ile desteklenen araç paylaşım özelliği ile yollara çıkan ilk Volvo olmasıyla da özel bir konuma sahip. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar fiziki olarak bir anahtar transferine gerek olmaksızın araçlarını aileleri veya arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.

Yeni XC40 ile birlikte lanse edilen Care by Volvo abonelik hizmeti bir başka ilki oluşturuyor. Bu sistemde kullanıcı aracın sahibi olmak yerine aylık belli bir sabit ücret ödeyerek aracı kiralayabiliyor. Care by Volvo bir otomobil sahibi olmayı bir telefon sahibi olmak kadar şeffaf, kolay ve zahmetsiz kılıyor.

Yeni Volvo XC40’ta Volvo Cars’ın; Pilot Assist, Şehir içi Aktif Güvenlik, Yoldan Çıkma Uyarısı ve Yardımı, fren desteği de dahil olmak üzere Çapraz Trafik Uyarısı Sistemi ve sürücünün otomobili dar park alanlarında manevra yapmasına yardımcı olan 360° kamera sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR