GÜNDEM › VW Grubu 11 milyon otomobili geri çağıracak

VW Grubu 11 milyon otomobili geri çağıracak

01 Ekim 2015 / 08:10 Basın açıklamasında yazılımdan etkilenen müşterilerin “yakın gelecekte” bilgilendirileceği duyuruldu

VW Grubu 11 milyon otomobili geri çağıracak

Volkswagen Grubu, internet sitesinde yayınladığı basın açıklamasında Euro 5 normlarını karşılayan EA 189 kodlu dizel motora sahip yaklaşık 11 milyon otomobilin geri çağırılması için eylem planını açıkladı. Firma yaptığı açıklamada öncelikle Euro 6 normlarını karşılayan motorların bu yazılımdan etkilenmediğinin altını çizerken, Euro 5 normlarını karşılayan motorlar üzerinde yapılacak değişikliğin üzerinde çalışıldığını ve sonuçların Ekim ayının sonunda önce ortaya çıkmasının planlandığını bildirdi. Bu gelişme ile birlikte söz konusu motoru bünyesinde barındıran otomobillere sahip olan müşterilerin geri çağırılma konusunda “yakın gelecekte” bilgilendirileceği de basın açıklamasında duyuruldu. Basın açıklamasında durum ile ilgili olarak yapılacak açıklamaların Volkswagen Grubu markalarının yerel internet sitelerinde yer alacağı ve bilgilerin müşteriler ile önümüzdeki hafta ve aylarda paylaşılmaya devam edeceği bilgisi de yer aldı.

Volkswagen Grubu yetkilileri yazılıma sahip olan bütün araçların teknik olarak güvenli ve kullanılmaya devam edilebilir nitelikte olduğunu da bir kere daha vurguladı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR