GÜNDEM › VW: Yazılım 11 milyon otomobilde mevcut

VW: Yazılım 11 milyon otomobilde mevcut

23 Eylül 2015 / 23:38 Alman üretici emisyon yazılımının 11 milyon otomobilden silinmesi için 6.5 milyar dolar hazırlıyor

VW: Yazılım 11 milyon otomobilde mevcut

Volkswagen, yaptığı açıklamada emisyonların testlerde düşük görünmesini sağlayan yazılımın tüm dünyada yaklaşık 11 milyon otomobilde yer aldığını bildirdi. ABD’de yer alan Çevre Koruma Kurumu (EPA), Birleşik Devletlerde satılmış olan yaklaşık 482.000 VW ve Audi’nin emisyon testlerinde devreye giren ve otomobillerin normalde olduğundan daha az emisyon değerlerine sahip olmasını sağlayan bir yazılıma sahip olduğunun tespit edildiğini duyurmuştu. Bu duyurunun üzerine bir basın açıklaması yapan VW, söz konusu yazılımın dünya çapında EA 189 kodlu turbo dizel motora sahip yaklaşık 11 milyon otomobilde yer aldığını bildirirken, “motor işletim yazılımının” Euro 6 normlarını karşılayan ve şu anda Avrupa Birliği’nde satışta yer alan motorlarda bulunmadığının altını çizdi.

Bu yazılımdan etkilenen bütün otomobilleri tamir etmek ve “müşterilerinin güvenini geri kazanmak” için 6.5 milyar dolarlık bir bütçenin hazırladığını açıklayan VW Grubu, bu yazılıma sahip olan çoğu otomobilin yazılımdan etkilenmediğini de söylüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR