YENİ MODELLER › Yeni Bir İtalyan Efsanesi

Yeni Bir İtalyan Efsanesi

24 Ekim 2013 / 10:37 Lamborghini Veneno Roadster, olağanüstü tasarımıyla nefes kesen bir performans sunan üstü açık bir yarış otomobili prototipi.

Yeni Bir İtalyan Efsanesi

Veneno Roadster yoğun bir sürüş deneyimi yaşamanızı garanti ediyor - çünkü “açık” derken gerçekten de açık bir otomobil. Tavanı olmayan otomobilde sadece optimum güvenlik için bir emniyet çubuğu bulunuyor.

750 HP güce sahip olan Veneno Roadster 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.9 saniyede tamamlıyor ve 355 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Lamborghini Veneno Roadster’in 12 silindirli ve 6.5 litrelik motorunun yanı sıra donanımları arasında hızlı vites değiştirme özelliğine sahip beş modlu ISR şanzıman, sürekli dört çeker sistemi ile itme çubuklu süspansiyon ve yatay yay/amortisör birimlerine sahip yarış şasisi yer alıyor.

Lamborghini Veneno Roadster’in tüm tasarımı ayrodinamizm ve bastırma kuvveti gerçekleştirmek üzere hazırlamış. Ön kısımda bir aerodinamik kanat işlevi görüyor. Arka çamurluk ile otomobilin gövdesi arasındaki görsel ayrım, aerodinamik akımı optimize ediyor.

Otomobilin kendine özgü alaşım jantları da aerodinamik işlevine göre şekillendirildi - jantın etrafındaki karbon fiber halka, bir türbin gibi çalışarak karbon seramik fren disklerini soğutmak üzere ek hava akımı veriyor.

Karbon fiber Veneno Roadster’in iç kısmına da hakim. Karbon fiber monokok otomobilin içinde ara kanalın ve ızgaraların çevresinde görülebiliyor. İki adet hafif çanak koltuk, patenti Lamborghini’ye ait olan Dövme Kompozit’ten yapılıyor.

 

Veneno Roadster’in sistematik, karbon fiber malzemeli ve hafif tasarımını gözle görmek mümkün ancak aynı zamanda otomobilin ölçülerine de yansıyor: boş ağırlığı sadece 1.490 kilogram olan Veneno Roadster’in güç/ağırlık oranı sadece 1,99 kg/hp. Bu oran sayesinde otomobil 0’dan 100 kilometreye 2.9 saniyelik sürede ulaşıyor.

 

ÇOK OKUNANLAR