YENİ MODELLER › Yeni C-serisi resmen ortaya çıktı

Yeni C-serisi resmen ortaya çıktı

16 Aralık 2013 / 20:17 Mercedes, pek çok spekülasyon ve casus fotoğrafın ardından yeni C-Serisinin örtüsünü kaldırdı

Yeni C-serisi resmen ortaya çıktı

Üretimine başlandığında “bebek Benz” lakabına sahip olan C-Serisi, bu yılın başında piyasaya çıkan ve satış miktarlarıyla ortalığı kasıp kavuran CLA sebebiyle artık Mercedes-Benz’in giriş seviye sedan otomobili değil. Alman üretici C-Serisi ile CLA arasındaki farkı keskinleştirmek adına W205 jenerasyon otomobilin boyutlarını selefine göre arttırdı. Yeni model, şu anda piyasada bulunan C-Serisine göre, 80 mm’si aks aralığında olmak üzere 95 mm daha uzun ve 40 mm daha geniş. Ayrıca yeni C, 480 litrelik bagaj hacmiyle bir önceki modele göre daha büyük bir yükleme alanı sunuyor.

Tasarım çizgisi olarak ağabeyleri makyajlı E-Serisi ve tamamen yeni S-Serisi’nden büyük farklara sahip olmayan yeni C-Serisi, uzun kaputu, daha dar camları ve daha akıcı hatlarıyla yerine geçtiği modelden çok daha modern ve premium bir duruşa sahip. Bu durum 2014 C-Serisi’nin halihazırda bulunan müşterilerin yanında daha genç müşterileri de kendine çekmesine sebep olacağa benziyor.

Üç hava çıkışına sahip olan orta konsol, daha premium malzemelerle artık çok daha lüks görünüyor. Yeni konsolda çok daha az düğme bulunuyor ve tüm ayarlara, orta konsolda eskiden vitesin yer aldığı yerde bulunan merkezi kumandadan ulaşılıyor. Aynı görevleri yerine getirmeye olanak sunan touchpad ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi modüler MRA arkadan itiş mimarisine sahip ve bir önceki modelden 100 kg’ye kadar daha hafif. Uygulanan bu diyet, otomobilin yüzde 20 daha az yakıt tüketmesini sağlıyor. Yeni C, daha alçak ağırlık merkeziyle eski otomobile göre daha sportif bir sürüş vaat ediyor.

Yeni C-Serisi opsiyonel olarak sunduğu AIRMATIC süspansiyonlar ile segmentinde bir ilke imza atacak. Otomobilin yüksekliğini ayarlamaya imkan sunan bu sistem comfort, comfort with sportier character ve sport süspansiyon ayarlarına sahip olacak.

Yeni otomobil başlangıçta üç farklı motor seçeneğiyle yollara çıkacak...

C 220, 2.2 litrelik 4 silindirli Kullanılan dizel motorunun sunduğu maksimum 170 bg güç ve 400 Nm tork ile 0-100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlıyor ve 103 g/km’lik CO2 emisyon değeriyle 4 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimi sunuyor.

C 180'deki 1.6 litrelik benzinli  motor maksimum 156 bg güç ve 250 Nm tork üretirken, bu versiyon 0-100 km/s hızlanmasını 8.2 saniyede tamamlıyor. Bu motor 116 g/km’lik CO2 emisyon değeriyle 5 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimine sahip.

Alman üretici C-Serisi piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra 1.6 litre dizel motorunu tanıtacak. Bu motor 115 bg / 280 Nm ve 136 bg / 320 Nm’lik güç ve tork değerlerine sahip iki farklı versiyona sahip olacak. 2.2 litrelik dizel motor ise 115 bg, 204 bg ve 170 bg BlueEFFICENCY versiyonlarına sahip olacak.

Yeni C-Serisi ilerleyen dönemlerde maksimum güçleri 156 bg ve 238 bg arasında değişen beş farklı benzinli motor seçeneği ile satın alınabilecek. 4 silindirli 204 bg’lik dizel motoru 27 bg’lik elektrik motoruyla eşleyen C300 BlueTec HYBRID ise 3.9 l/100km’lik ortalama yakıt tüketimiyle son seçenek olarak sunulacak.

Motor seçimine bağlı olmak üzere 2014 Mercedes-Benz C-Serisi yeni geliştirilen 6 ileri manuel veya 7G-TRONIC PLUS yedi ileri otomatik şanzıman ile satın alınabilecek. Markanın 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi ile Aktif Park Asistanı, Adaptif Uzun Far Asistanı, Ters Yön Uyarısına Sahip Trafik İşareti Asistanı gibi güvenlik sistemlerine opsiyonel olarak sahip olunabilecek.

ÇOK OKUNANLAR