SEKTÖREL › Yeni Citroen C4 Picasso Türkiye'de...

Yeni Citroen C4 Picasso Türkiye'de...

30 Eylül 2013 / 02:20 Citroen’in kullanışlı MPV modeli C4 Picasso, yeni neslinde daha çekici ve daha teknolojik...

Yeni Citroen C4 Picasso Türkiye'de...
Yeni Citroen C4 Picasso  geçtiğimiz günlerde sıra dışı iddialı tasarımı ve yeni teknolojileriyle birlikte 68.800 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni otomobil PSA grubunun tamamen yeni EMP2 platformunun ilk ürünü olmasıyla ve kompakt boyutlarına rağmen sahip olduğu geniş iç hacimle dikkat çekiyor.

Yeni C4 Picasso eski otomobilin aksine artık yalnızca ailelere hitap etmiyor. Otomobil kendine has çizgileriyle dikkat çekerken sunduğu donanımlar ile birlikte ailelerin dışında bireysel kullanıcılara da hitap etmesi amacıyla tasarlanmış. Yeni tasarımıyla dikkat çeken C4 Picasso konsept tasarımına en yakın duran model olarak öne çıkıyor. Aracın ön tarafındaki gündüz LED'leri normal farların üzerine yerleştirilmiş. İç mekandaki en büyük yenilikse orta kısımda konumlandırılan 12 inçlik tablet. Bu tablette yalnızca multimedya sistemi bulunmuyor, multimedya sisteminin yanında tüm araç fonksiyonlarına kumanda edilebiliyor. İç mekandaki bir başka yenilik olan ve iki adet USB, bir adet Aux girişi ve 12 voltluk şarj prizinin yanında bulunan 220 V'lik priz ise kullanışlılığı artırıyor.

Yeni C4 Picasso sadece 115 bg güç üreten 1.6 litre e-HDi motorla sunuluyor. Standart olarak 6 ileri manuel şanzımana sahip olan bu motor, opsiyonel olarak ETG6 (6 Speed Efficient Tronic Gearbox) 6-ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla eşlenebiliyor. C4 Picasso'nun 7 kişilik versiyonu olan C4 Grand Picasso'nun satışına ise Kasım ayı ortasında başlanacak.

ÇOK OKUNANLAR