YENİ MODELLER › Yeni Ford Ka Avrupa'da da satılacak mı?

Yeni Ford Ka Avrupa'da da satılacak mı?

15 Kasım 2013 / 12:30 Eski modele göre daha premium bir hal alan Ka, dört kapılı olarak üretilecek...

Yeni Ford Ka Avrupa'da da satılacak mı?
Ford Avrupa basın sözcüsü, "Böyle bir karar bizimde aklımızdan geçiyor" dedi. Brezilya için hazırlanan yeni 4 kapılı ve eski haline göre daha premium bir yapıda olan yeni Ka, Avrupa içinde üretilebilir.
 
Ford markasının üst düzey yöneticilerinden olan Bill Ford, Brezilya'daki Camacari fabrikasında üretilecek olan modelin önümüzdeki yıl Brezilya için pazara sunulacağından bahsetti. Ardından yaptığı açıklamada ise modelin tüm dünya için kullanılabilir bir otomobil olduğundan bahsetti.
 
Ayrıca marka diğer gelişmekte olan ülkelerin otomobil pazarlarına da Ka modelini sokmayı ve ekonomik gücü otomobil almaya yetmeyen insanların ilk otomobillerinin Ka olmasını sağlamayı planlıyor.
 
Detroit'ten alınan son raporlar doğrultusunda, markanın Amerika sorumlusu Joe Hinrichs, "Son bir kaç yılda yapılan en önemli ürün programlarından biri" diyerek Ford Ka'yı ve markanın üretim stratejisinin önemini vurguladı.
 
Avrupa'da geçtiğimiz yıllarda satılan 2. nesil Ka 3 kapılı bir modeldi ve Fiat 500 ile aynı tabanlı bir otomobildi. Yeni jenerasyon Ka ise eski modellerden bağımsız ve çok farklı bir otomobil olacağa benziyor. 4 kapılı karoseri ve küçük sınıftaki geçmişten gelen nam-ı ile pazardaki yerini alıp sağlamlaştırmaya çalışacak.
 
Ford markası yeni nesil Ka ile markanın küresel tasarım dilini tüm dünyaya yansıtmayı planlıyor. Ka, yeni görüntüsü ile oldukça premium bir yapıda ayrıca otomobilin fiyatı ne kadar ucuz olacağından bahsedilse de Ford Fiesta ile hemen hemen aynı olacak.
 
Marka yeni Ka'nın daha ekonomik bir otomobil olması için çalışmalarına devam ediyor. Markadan yapılan açıklamaya göre Ford Ka sınıfının en tasarruflu otomobili olacak. Ayrıca otomobilde kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak teknolojinin kullanılacak olması bu modelin gerçekten ne kadar premium olacağı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.
 
Alan Mulally,"Ka Brezilya için hazırlandı ama tüm dünyaya satılacak bir model olacak" dedi. Ford Ka konseptini Ford EcoSport mini SUV'u izleyecek. EcoSport Brezilya veya Hindistanda üretilip tüm dünyaya satılacak ve Avrupa pazarına bu yaz satılacağı alınan duyumlar arasında.

ÇOK OKUNANLAR