YENİ MODELLER › Yeni Mercedes-Benz Vito resmen tanıtıldı

Yeni Mercedes-Benz Vito resmen tanıtıldı

31 Temmuz 2014 / 15:34 Alman üreticinin yeni ticari aracı markanın V-Serisi’nden izler taşıyor

Yeni Mercedes-Benz Vito resmen tanıtıldı

Mercedes-Benz tamamen yenilediği Vito’nun resmi tanıtımını gerçekleştirdi. 2014 Vito sunulduğu farklı gövde seçenekleri ve opsiyonları ile birlikte markanın prestijli V-Serisi’nin daha kullanışlı bir versiyonu gibi görünüyor.

Mercedes’in orta ölçekli kapalı kasa minibüsü sunduğu sınıfının en iyisi 1369 kg’lık kargo kapasitesiyle dikkat çekerken, aracın arkadan itişli ve önden çekişli olarak satın alınabilecek olması da kullanıcılara sunulan yeni seçenekler arasında yer alıyor. İki farklı aktarma sisteminin yanı sıra 4895 mm, 5140 mm ve 5730 mm’lik üç farklı gövde uzunluğuyla sunulacak olan yeni ticari araç aynı zamanda iki farklı dingil aralığına sahip olacak.

Tamamen yeni Vito ailesi panel van, Vito Crew ve Vito Tourer olmak üzere üç farklı seviyeye sahip. Vito Tourer’ın asıl hedefi yolcu taşımacılığı olarak belirtilirken bu seviye PRO ve SELECT olmak üzere iki donanım seviyesi ile satın alınabilecek. Panel van ve Crew’un asıl amacı ise marka tarafından yük taşımak olarak belirtilse bile Vito Tourer’da standart olarak sunulan konfor süspansiyonu Vito Crew’un opsiyon listesinde bulunacak. Bunların yanı sıra bütün yeni Vito’larda ön ve arka disk frenler, adaptif ESP ve donanım seviyesine bağlı olarak sekize kadar hava yastığı standart olarak sunulacak.

Vito yeni standart donanımlarının sahiplerine yeni standart teknolojiler de sunacak. Dikkat Asistanı ve Çapraz Rüzgar Asistanı ve Lastik Basınç Sensörleri standart teknolojiler arasında bulunurken, Aktif Park Asistanı, Şerit Takip Asistanı ve Kör Nokta Asistanı müşterilere opsiyonel olarak sunulacak.

2014 Mercedes-Benz Vito, önden çekişli olarak sunulan ve 1.6-litre dört silindirli motora sahip olan Vito 109 CDI’da 88 bg, Vito 111 CDI’da ise 114 bg güce sahip olacak. Arkadan itişli modeller ise 2.15-litre dört silindirli motor ile birlikte sunulacak ve bu motordan Vito 114 CDI’da 136 bg, Vito 116 CDI’da 163 bg, Vito 119 BlueTEC’te ise 190 bg güç elde edecek. Bu motor seçeeklerinin her biri standart olarak 6-ileri manuel şanzıman ile birlikte sunulacak, Vito 119 BlueTEC ise Vito 114 CDI ve Vito 116 CDI’da opsiyonel olarak sunulan 7-ileri otomatik şanzıman ile birlikte gelecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR