
Yeni Peugeot 408 Türkiye’de...
05 Mayıs 2026 / 23:43 Peugeot, makyajlı 408 modelini hafif hibrit motorla Türkiye’de satışa sundu

Peugeot, yenilenen 408 modelini Türkiye pazarında satışa sundu. Fastback gövde yapısını koruyan model, Allure ve GT donanım seviyeleriyle ve 1.2 Hybrid 145 HP eDCS6 motor seçeneğiyle tercih edilebiliyor. Yeni Peugeot 408 için başlangıç fiyatı 2.270.000 TL olarak duyuruldu.
Markanın güncel tasarım dilini yansıtan model, aydınlatmalı ön logo ve bagaj kapağındaki aydınlatmalı “Peugeot” yazısıyla öne çıkıyor. Yeni ön tasarım, üç pençeli LED imza ve geniş ön ızgara ile desteklenirken, Aura Yeşili adı verilen yeni gövde rengi de modelle birlikte sunuluyor. Işığa göre ton değiştiren bu renk, modelin dikkat çekici unsurları arasında yer alıyor.

İç mekânda Peugeot i-Cockpit mimarisi korunuyor. 10 inç dijital gösterge paneli ve 10 inç dokunmatik multimedya ekranı tüm versiyonlarda standart olarak sunulurken, GT donanım seviyesinde 3D gösterge paneli yer alıyor. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği de modelde bulunuyor.
Donanım tarafında Allure seviyesinde adaptif hız sabitleyici, aktif şerit takip sistemi, acil frenleme ve sürücü dikkat uyarı sistemi gibi güvenlik teknolojileri standart olarak sunuluyor. GT donanımda ise Matrix LED farlar, 360 derece kamera sistemi, Alkantara döşeme, masaj fonksiyonlu koltuklar ve ambiyans aydınlatması gibi ek özellikler yer alıyor.

Yeni Peugeot 408’de kullanılan 48V hibrit sistem, 145 HP güç üretiyor ve 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Sistem, düşük hızlarda ve şehir içi kullanımda belirli oranlarda tamamen elektrikli sürüş imkânı sunarken, WLTP verilerine göre ortalama 5,1 lt/100 km yakıt tüketimi sağlıyor.

2,79 metre aks mesafesine sahip model, arka yolcular için geniş bir yaşam alanı sunuyor. 536 litre bagaj hacmi, arka koltukların katlanmasıyla 1.611 litreye kadar ulaşıyor.
PEUGEOT Marka Direktörü Gupse Kaplan modelle ilgili değerlendirmesinde, 408’in Türkiye’de son üç yıldır markanın en çok tercih edilen modeli olduğunu ve bugüne kadar 39 binden fazla satışa ulaştığını belirtti. Kaplan, yenilenen versiyonun Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunulduğunu ifade ederken, 2026 yılı için 10 bin adet ve üzeri satış hedeflediklerini, modelin markanın SUV segmentindeki konumunu güçlendirmeye devam edeceğini söyledi.

-
GR Yaris son çeyrekte Türkiye'de...
Sınırlı sayıda Toyota GR Yaris, 2026’nın son çeyreğinde Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor
-
Yeni BMW iX3 Türkiye yollarında...
6.469.600 TL'lik fiyat etiketi taşıyan iX3, 805 kilometreye varan menzili ve teknolojisiyle öne çıkıyor
-
Ali Türkkan’dan Portekiz Rallisi’nde tarihi zafer
Castrol Ford Team Türkiye, Dünya Ralli Şampiyonası’nın Portekiz ayağında Junior WRC birincisi oldu
-
Volvo Car Türkiye, ilk 4 ayda %56 büyüdü
Volvo Car Türkiye, 2026’nın ilk dört ayında 5 bin 792 adet satışa ulaşırken premium SUV segmentindeki liderliğini güçlendirdi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS