SEKTÖREL › Yeni Renault Megane “En Akıllı Otomobil” seçildi

Yeni Renault Megane “En Akıllı Otomobil” seçildi

10 Ekim 2015 / 17:13 Fransız üreticinin yeni hatchback modeli “Best Connected Car” ödülüne layık görüldü

Yeni Renault Megane “En Akıllı Otomobil” seçildi

Yeni Renault Megane, inovatörler, gazeteciler ve Deloitte çalışanlarında meydana gelen otomotiv endüstrisi kurulu tarafından “Best Connected Car” seçildi. Bu seçimde modellerin güvenliği, sürüş yardımcıları, bağlantı arayüzü ve bilgi-eğlence donanımları göz önünde bulunduruldu.

Yeni Megane’ın “En Akıllı Otomobil” seçilmesindeki en büyük etken, ağabeyleri yeni Espace’da ve Talisman’da yer alan pek çok teknolojiyi bünyesinde barındırıyor olması. Bu teknolojik donanımların büyük bir bölümü otomobilde bulunan R-LINK 2 multimedya sisteminin 8.7-inçlik dokunmatik ekranı vasıtasıyla kumanda edilebiliyor. Bu tablet aynı zamanda kullanıcıların beş farklı sürüş modu ve beş kabin ambiyansı arasından seçim yapmasına imkanı veren Multi-Sense sistemini de kapsıyor.

Renault’nun yeni kompakt hatchback’i ayrıca aktif acil fren sistemi, adaptif hız sabiteyici ve Easy Park Assist (eller serbest park sistemi) de dahil olmak üzere 10 farklı yeni nesil sürücü yardımcısına sahip. Bu teknolojilerle ilgili bazı bilgiler otomobilin Head Up Display ekranına da yansıtılıyor. Böylelikle otomobil ile ilgili bilgilerin daha sezgisel ve takip edilmesi daha basit olması sağlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR