YENİ MODELLER › Yeni WRX'e merhaba...

Yeni WRX'e merhaba...

21 Kasım 2013 / 09:24 2015 Subaru WRX Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Yeni WRX 270 bg gücünde olacak!

Yeni WRX'e merhaba...

Etkileyicilik açısından WRX Konsept modelinden daha az etkileyici olmasına rağmen eski nesil Impreza WRX'den çok farklı olan WRX, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.
Subaru'nun Impreza WRX modelinde yansıttığı sportif karakterinin koruduğunun göstergesi olan tamponları, ön kaputtaki hava girişi, farları, arka kapıları, ön çamurlukları aynı genleri koruyarak yeni nesil WRX'e aktarılmış.

WRX'in kabinine bakıldığında ise Impreza'dan daha etkileyici olduğunu fark edeceksiniz. Fabrikasyon olarak otomobilde bulunan spor koltuklar, düz bir şekilde direksiyona yerleştirilmiş fonksiyonel tuşlar, 4.3 inçlik birçok bilginin yansıtıldığı multimedya ekranı ve otomatik klima kontrol ünitesi dikkat çeken belirli farklılıklar arasında. Ayrıca deri ve ısıtmalı koltuklar, GPS sistemi ve 440 watt gücündeki Harman/kardon ses sistemi de WRX'in opsiyon listesinde...

2 litre hacmindeki 4 silindirli, turbo beslemeli boxer motoru otomobilin 270 bg güç ve 349 nm tork vermesini sağlarken bu gücü tekerleklere; 6 ileri düz şanzıman veya opsyionel olarak sunulan CVT şanzımanı verecek. Subaru Intelligent Drive sayesinde otomobil 3 farklı karakterle kullanılacak. Bunlar Intelligent,Sport ve Sport Sharp. Yeni WRX bu özelliklerin haricinde sürücüsüne yeni simetrik dört çeker özelliğini değişken tork dağıtımı sistemiyle (Variable Torque Distrubition System) ile sunacak. Bu sistem sayesinde otomobil geleneksel olarak 50:50 olan ön arka tekerlek tekiş gücünü 45:55 olarak sürücüsüne sunacak. Ayrıca tork dağıtım sistemi sayesinde direksiyonun açısına ve maruz kalınan g kuvvetine göre bu 45:55 lik oran otomobil tarafından ayarlanacak. Kesintisiz güç ve üstün yol tutuş un devamlılığı açısından markanın yaptığı açıklamaya göre bu sistem bir devrim niteliğinde olacak...

Bu özelliklerin tümünü WRX'te kontrol altında tutmak için otomobil özel bir çelik şase üzerine inşa edilmiş olacak. WRX'in satışa sunulduğunda sahip olacağı özel amortisörleri ve elektrik motoru destekli direksiyonu ile sürücüsüne nasıl bir his yaşatacağı  ise şüphesiz çok başarılı olacaktır.

 

ÇOK OKUNANLAR