GÜNDEM › Yeni X5 hem daha tasarruflu hem de daha sessiz olacak!

Yeni X5 hem daha tasarruflu hem de daha sessiz olacak!

07 Kasım 2013 / 13:37 Markanın SUV segmentindeki temsilcisi yenilendi... Yeni haliyle daha tasarruflu ve sessiz olan X5 çevreci yönüyle de rakipleri arasından sıyrılıyor...

Yeni X5 hem daha tasarruflu hem de daha sessiz olacak!

BMW'den yapılan açıklamaya göre yeni jenerasyon X5, önceki iki jenerasyon modelinden de daha sessiz, daha tasarruflu ve daha konforlu olacak. X5 markanın büyük SUV segmentindeki temsilcisi ve Amerikan otomobil pazarındaki en güçlü modeli. BMW, X5 üretimini satış miktarının yüksek olduğu pazarlara yakın lokasyonlarda yapıyor. X5 Amerika ve Çin'de üretilip dünyanın bir çok ülkesine gönderiliyor.

Marka yeni jenerasyon X5 için 2 litrelik 4 silindirli ikiz turbolu yeni bir motor geliştirdi. Bu motor sayesinde otomobilin yakıt tüketimi 100 km ortalama 5.6 litre gibi iddialı bir rakam olarak kayıtlara geçti. Ancak 2 litrelik motora sahip olan X5 modeli iki çeker olarak satılacak. Şu anda ise güncel olarak Avrupa'nın birçok ülkesinde tüketici ile buluşan X5 modelinin yüzde 90'lık bir kısmı 3 litrelik 6 silindirli bir dizel motora sahip.

ÇOK OKUNANLAR