
Yenilenen kompakt AMG'ler Türkiye'de...
06 Ekim 2019 / 14:03 Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ ve CLA 45 S 4MATIC+ Türkiye’de satışa sunuldu

Mercedes-AMG’nin kompakt segmentte süperspor otomobil performansı sunan yeni modelleri A 45 S 4MATIC+ ve CLA 45 S 4MATIC+ Türkiye’de satışa sunuldu. Hatchback gövdeli A 45 S 4MATIC+ 709.400 TL’den, dört kapılı coupe gövdesini yüksek performansla buluşturan CLA 45 S 4MATIC+ ise 719.200 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

Kompakt AMG modelleri ülkemizde S logolu güçlü versiyonları ile sunuluyor. Otomobillerdeki 2-litrelik turboşarjlı motor 421 bg güç ve 500 Nm tork değerleri sunuyor. Yani önceki A 45 ve CLA 45’e göre güçte 40 bg, torkta ise 25 Nm artış bulunuyor. Bu da kompakt AMG’lerdeki 2-litrelik ünitenin, kendi kategorisinin en güçlü seri üretim motoru olduğuna işaret ediyor. S versiyonunda litre başına 211 bg güç üreten motorda bazı değişiklikler bulunmakta. Mercedes-AMG mühendisleri motoru 180 derece çevirerek turboyu arka bölüme taşımış. Bu durum hem gazların kat edeceği mesafeyi azaltmış hem de ağırlık dağılımını olumlu etkilemiş. Yeni nesil twin-scroll turboşarj alt devirlerde daha keskin gaz tepkisi, üst devirlerde ise yüksek güç üretimi sunuyor. Motorda ayrıca etkin bir soğutma sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde krank ve silindir kafaları farklı oranlarda soğutulabiliyor. Böylece yüksek yakıt verimliliği için silindir kafaları, mekanik bir su pompası yardımıyla soğuk tutulurken, krank ise sürtünmeyi azaltmak için daha sıcak kalabiliyor. Krank ve krank yatağını soğutmak için elektrikli ikinci bir su pompası görev yapıyor.

Kompakt AMG’lerdeki güçlü motor; AMG Performance 4MATIC+ tam değişken dört tekerlekten çekiş sistemi, arka aksta yer alan AMG tork kontrolü ve çift kavramalı 8-ileri AMG SPEEDSHIFT DCT şanzımanla kombine edilmiş. Özellikle dört tekerlekten çekiş sistemi bahse değer, çünkü yeni teknoloji hem sürekli değişken tork dağılımıyla üstün bir tutunma kabiliyeti vaat ediyor, hem de Drift modu gibi eğlenceli bir fonksiyon sunuyor. A 45 S 4MATIC+ 0’dan 100 km/s hıza 3.9 saniyede çıkıyor. Maksimum hız ise 270 km/s olarak veriliyor. CLA 45 S 4MATIC+’in 4.0 saniyelik 0-100 km/s süresi ise 0.1 saniye daha düşük.
Kompakt AMG modellerinde beş farklı sürüş modu sunuluyor. Comfort, Sport, Sport, +Individual ve Race'den oluşan modlar, süspansiyonlara, vites geçişlerine, egzoz sesine, gaz tepkisine ve direksiyona etki ediyor. Sürüş modları, dokunmatik ekrandan değiştirilebildiği gibi direksiyon simidinin sağ tarafındaki kumandadan da değiştirilebiliyor. Direksiyon simidinin diğer tarafında ise dört butondan oluşan bir kumanda grubu bulunuyor. Bu kumanda da egzoz, şanzıman, start/stop sistemi ve gaz tepkisi gibi pek çok ayarı ellerinizi direksiyondan ayırmadan yapmanıza imkan tanıyor.

Dört tekerlekten çekiş sisteminin çalışma şekli de kullanılan sürüş programı veya AMG DYNAMICS ayarına göre değişiyor. “Temel” ve “Gelişmiş” modlarında 4MATIC+ sistemi “Konfor” sürüş programında yer alıyor. “Pro” ve “Master” modlarında 4MATIC+ sistemi otomatik olarak “Spor” sürüş programına geçiş yapıyor ve böylece daha atak bir sürüş sunarken sürüş dinamikleri limitlerini daha da yukarıya taşıyor.
Yüksek çözünürlüklü ve parlak 3D grafiklerle görselleştirilen MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi ve eğlence sistemi, AMG modellerine özel “Klasik”, “Spor” ve “Süper Spor” olmak üzere üç farklı gösterge stilini, standart 10.25 inç’lik tamamen dijital iki ekran üzerinde sunuyor. “Hey Mercedes” ile etkinleşen akıllı sesli komut sistemi, yapay zekâsı sayesinde dolaylı yoldan ifade edilen istekleri bile tanıyıp komutları gerçekleştirebiliyor. MBUX sisteminde ayrıca AMG modellerine özgü AMG TRACK PACE özelliği de sunuluyor.

Pist sürüşleri için AMG TRACK PACE
Mercedes-AMG A 45 ve CLA 45’in S versiyonlarında standart olarak sunulan AMG TRACK PACE özelliği bir yarış mühendisi olarak tanımlanıyor. MBUX bilgi eğlence sisteminin bir parçası olan bu yazılım yarış pistlerinde otomobille ilgili 80’den fazla veriye ulaşmaya imkan tanıyor. Ayrıca pistteki tur ve sektör zamanları da AMG TRACK PACE ekranından takip edilebiliyor ve referans zaman ile olan farklar görülebiliyor. Verilerin kaydedilebiliyor olması da pist sürüşlerini daha eğlenceli hale getiriyor.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS