MOTORSPORLARI › Yerli yarış araçları Dünya Rallikros Şampiyonası’nda boy gösteriyor

Yerli yarış araçları Dünya Rallikros Şampiyonası’nda boy gösteriyor

08 Ekim 2014 / 20:43 Avitas Motorsport, şampiyonanın SuperCar Lites kategorisinde yarışan araçları üretiyor

Yerli yarış araçları Dünya Rallikros Şampiyonası’nda boy gösteriyor

Dünya Rallikros Şampiyonası önümüzdeki hafta sonu, yani 11-12 Ekim tarihlerinde ülkemizde ilk defa Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek. FIA’nın şu anda Türkiye sınırları içerisinde düzenlediği tek yarış olma özelliğini taşıyan bu etkinlik, Intercity İstanbul Park pistinin bir bölümünde özel olarak tasarlanmış bir kilometre uzunluğundaki asfalt ve toprak pist üzerinde gerçekleşecek.

600 bg’lik turbo motorlu SuperCar ve 310 bg’lik atmosferik motorlu Super Car Lites olmak üzere iki farklı kategoriye sahip olan yarışlarda araçlar kendi kategorisinde bulunan araçlarla beşerli gruplar halinde yarışıyor ve bir yarış yaklaşık beş dakika sürüyor. Bütün hafta sonu boyunca her iki kategoride toplam 50-60 yarış yapılıyor ve yarışların kısa sürmesi nedeniyle heyecan hiç bitmiyor. Temasın serbest olması heyecan kat sayısını arttırırken, hafta sonunun galibi ikinci günün sonunda yapılan yarı final ve final yarışları sonucunda belli oluyor.

Dünya Rallikros Şampiyonası’nın dikkat çekici bir başka yanı ise SuperCar Lites kategorisinde yarışan araçların tamamının üretiminin Türkiye’de Avitas Motorsport tarafından üretiliyor olması. Avitas Motorsport’un İstanbul, Pendik’te bulunan fabrikasında 110 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen, üretilen ve satılan otomobiller ile firma otomotiv dünyasında rüştünü ispatlamış durumda. Türkiye’de üretilen ve Türk pilotlar tarafından kullanılan yerli bir otomobili FIA’nın düzenlediği Dünya Rallikros Şampiyonası’nın Türkiye ayağında yarışıyor olması da oldukça önemli. Avitas Motorsport’un FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın SuperCar Lites kategorisinde yarışan otomobilleri önümüzdeki beş yıl boyunca üretmeye devam edecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR