SEKTÖREL › 1.2 litrelik Punto Türkiye'de...

1.2 litrelik Punto Türkiye'de...

04 Mayıs 2012 / 21:42 Fiat Punto'nun motor seçenekleri arasına 1.2 litrelik yeni bir benzinli motor daha eklendi

1.2 litrelik Punto Türkiye'de...
En ekonomik Fiat Punto bayilerdeki yerini aldı. Punto ailesinin 1.2 litrelik benzinli motorla donatılan bu yeni versiyonu, hem şehir içindeki ideal yakıt tasarrufu sunan yapısı hem de 29.500 TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çekiyor. Sadece Pop donanım seviyesinde sunulan Fiat Punto 1.2’de ABS+EBD, ön sürücü ve yolcu havayastıkları, direksiyondan kumandalı radyo-CD ve MP3 çalarlı müzik sistemi, manuel klima, gündüz farları, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu standart olarak yer alıyor.

Punto'nun yeni 1.2 litrelik benzinli motoru, 69 bg güç ve 102 Nm tork üretiyor. 100 km’de 5.4 litrelik ortalama yakıt tüketim değeri sunan 1.2 litrelik motorlu Punto, 156 km/s’lik maksimum hıza ulaşabilirken, 0-100 km/s hızlanmasınıysa 14.4 sn’de tamamlayabiliyor.

Fiat Punto'nun tüm Euro 5 motor seçeneklerinde sunulan Start&Stop sistemi yeni 1.2 litrelik versiyonda da mevcut. Bu donanım, yakıt tüketimini ve gürültü seviyelerini azaltmak amacıyla motoru geçici bir süre için kapatıyor ve ardından yeniden çalıştırıyor. Şehirlere özgü tipik yoğun trafik durumlarında ve trafik ışıklarında durulduğunda, kontrol stratejisi izin verdiği zaman sistem otomatik olarak motoru durdurarak şehir sürüşünde %10’a varan oranlarda ve NEDC tip sürüş çevrimindeyse % 3,5 oranında yakıt tüketimi ve emisyon azaltımı gerçekleştiriyor. Buna ek olarak, Start&Stop sistemine bağlı Vites Değişim Göstergesi (Gear Shift Indicator /GSI), sürücülere ne zaman vites değiştirmeleri gerektiğine dair tavsiyede bulunarak, motorun yakıt yönünden daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR