MOTORSPORLARI › 2013'ün 'Gümüş ok'u tanıtıldı!

2013'ün 'Gümüş ok'u tanıtıldı!

08 Şubat 2013 / 23:51 Mercedes AMG Petronas F1 Takımı, 2013 Formula 1 aracı F1 W04’ü İspanya'da tanıttı

2013'ün 'Gümüş ok'u tanıtıldı!
Mercedes AMG Petronas takımı, Nico Rosberg ve takıma bu yıl transfer olan Lewis Hamilton'ın 2013 yılında kullanacakları yeni F1 aracı F1 W04’ü Güney İspanya’daki Jerez şehrinde tanıttı. 2013’ te değişmeyen teknik yönetmelikler doğrultusunda ve 2014 için beklenen büyük değişiklikler öncesinde, F1 W04 temel araç konsepti geçen yılki aracın sofistike bir evrimi niteliğinde. Proje, Mühendislik Müdürü Aldo Costa’nın liderliğinde ve Teknik Direktör Bob Bell’in yönetiminde 2012 yazının başında ilk aerodinamik testlerle başladı. Araç nihai halini, zorunlu FIA çarpışma testini 15 Ocak’ta tamamlayarak aldı.

“2013 Gümüş Ok takımımız açısından ikinci bir dönemin başlangıcına damgasını vuruyor” diyen Takım Başkanı Ross Brawn sözlerine şöyle devam etti: “Takımda geçtiğimiz 18 ay boyunca başlattığımız yeniden yapılanma artık daha da olgunlaşıyor. Bunun yansımasını önceki modellere göre daha sofistike ve titiz tasarımıyla açık ara öne çıkan F1 W04 aracında görmek mümkün. Yeni aracın bir önceki sezona nazaran performansının önemli ölçüde artmasını sağlamak için Brackley ve Brixworth’deki teknik ekiplerimiz canla başla binlerce saatlik mesai harcadılar. Ayrıca, Lewis’i Mercedes-Benz sürücüsü olarak takımımızda görmekten son derece gururluyuz. Lewis ve Nico ile birlikte, Formula 1’de en güçlü sürücü yelpazesine sahip olduğumuza inanıyorum ve aralarındaki tatlı rekabetin takımımızı daha ileri taşımaya yardımcı olacağına inanıyorum.”

Gümüş Ok ile ilk zaferini geçen yıl kazanan ve yeni aracın ilk resmi test sürüşünü gerçekleştiren Nico Rosberg, “Gerek dağlarda kayak botlarıyla 2.000 metrenin üzerinde tırmanış yaparak gerekse Akdeniz’de bisiklet, yüzme ve koşma egzersizleri yaparak yüksek bir kondisyon sağlamak için kış boyunca gerçekten çok sıkı bir çalışma temposu içine giriyorum. Aralık ve Ocak’ta fabrikayı düzenli olarak ziyaret ettim ve özellikle simülatörde gerçekten güzel bir iş çıkardık. Sanal dünyada araçların performansları çok iyi görünüyor, ancak önümüzdeki test sürüşleri sırasında bizi çok hareketli ve yoğun bir program bekliyor; aynı performansı kuşkusuz pistlerde de göstermemiz gerekiyor. Takımdaki hava oldukça pozitif ve insanlar başarıya kilitlenmiş durumda. Ve tabii ki yeni takım arkadaşım Lewis var artık. Onunla birlikte çalışmak  ve birbirimizi teşvik ederek bu takımı en iyi Formula 1 takımı yapmak için can atıyorum.”
 

ÇOK OKUNANLAR